VZPO Belica-M.Subotica-Orehovica: Demonstracija vatrogasne opreme

demonstracija opreme VZPO Belica – M.Subotica – Orehovica 1
Lijepo je bilo vidjeti čak 48 vatrogasaca jednog područja na jednom mjestu

Da vatrogasci raspolažu kvalitetnom opremom i voznim parkom spremnim za dolazak na poziv u što kraćem vremenskom roku dokazali su u Vatrogasnoj zajednici područja Općine Belica – Mala Subotica – Orehovica.

U VZPO djeluje ukupno devet vatrogasnih društva i to redom Belica, Gardinovec, Držimurec-Strelec, Palovec, Mala Subotica, Sveti Križ, Orehovica, Vularija i Podbrest. Na površini od 90,44 km2 koji pokrivaju živi ukupno 7175 stanovnika, a od njih 774 su članovi u vatrogasnom društvo, od čega 375 muških (5,22 %).

Većina njih su u subotu prikazali svoju opremu na ribnjaku „Mičigen“ u Podbrestu.

Svoje novo (rabljeno) navalno vozilo prikazalo je vatrogasno društvo Vularija koje je privuklo i najviše pažnje, jer je friško u vatrogasnom društvu i bit će od velike pomoći tamošnjem stanovništvu prilikom intervencija. Uz nedostatak opreme koje bi trebalo nadopuniti u vozilu, oni su sada svu opremu iz spremišta preselili u vozilo kako bi bili što brži i efikasniji.

Uz kratku vježbu, demonstraciju vatrogasne opreme kojom raspolaže svako društvo, svoj čamac i ronilački tim prezentirala je i Javna vatrogasna postrojba Čakovec. Miroslav Kocijan, zapovjednik spomenute zajednice, vodio je glavnu riječ i uz pregled opreme svakog društva njemu i ostalim gostima se podnosio prijavak o opremi kojom raspolažu i koja im nedostaje.

Istu je pratila i predsjednika zajednice područja Općine Belica – M.Subotica – Orehovica Jadranka Sermek, koja pak je pohvalila rad vatrogasaca i vatrogasnih društva na angažmanu i odricanju svojeg slobodnog vremena za sigurnost svih mještana zajednice, odnosno Općine.

Cilj ovog okupljanja jest pregled funkcionalnosti svoje opreme i pregleda čime vatrogasci raspolažu.

Osim spomenutih, na „vježbi“ su još bili i počasni predsjednik VZMŽ Zlatko Orsag, načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc, predsjednik Općinskog vijeća Općine Orehovica Mario Hunjadi, načelnik Općine Orehovica Franjo Bukal, načelnik Stožera civilne zaštite Općine Mala Subotica, Mladen Lacković i mnogi drugi.

Na kraju vježbe, domaćinstvo s okrijepom dan prije „Martinja“ je pripalo DVD-u Sveti Križ koji je na kraju zbrojio nešto manje od pedesetak sudionika ovog hvalevrijednog poteza Vatrogasne zajednice područja Općine Belica – M.Subotica – Orehovica.

Najmlađu operativnu ekipu DVD-a Držimurec-Strelec pratile su i ženske članice
Vatrogasci DVD-a Vularija sa svojim novim navalnim vozilom
Vatrogasci DVD-a Gardinovca zadovoljni opremom kojom raspolažu
DVD Orehovica
Predsjednica zajednica Jadranka Sermek bila ja zadovoljna viđenim i prezentiranim
Svoj čamac prezentirala je i JVP-a Čakovec s dva ronioca
Vatrogasci su na ribnjaku „Mičigen“ prezentirali vatrogasnu opremu kojom raspolažu

Ostavi komentar