VZMŽ zapošljava dodatnu računovodstvenu djelatnicu: Tko će biti nova sretnica?

U prostorijama JVP Čakovec držana je IV. sjednica Predsjedništva i Nadzornog odbora Vatrogasne zajednice Međimurske županije, koju je vodio predsjednik Mario Medved. Na istoj je dogovoreno da će se zapošljavati nova djelatnica na knjigovodstvenim i računovodstvenim poslovima, kao ispomoć sadašnjoj djelatnici.

Prilikom rasprave, jedan od prijedloga je bio da se umjesto zapošljavanja prikupe ponude i odabere vanjska usluga knjigovodstva DVD-ima i zajednicama, a kroz odabir knjigovodstvenog biroa. No, od iste ideje se odustalo te je donesena jednoglasna odluka o raspisivanju natječaja za jednu djelatnicu sa SSS ekonomskog smjera na razdoblje od godinu dana, a o odabiru iste će odlučivati peteročlano povjerenstvo.

Kako je bilo naglašeno zapošljavanje je potrebno zbog novog zakona o Udrugama gdje se povećao opseg poslova i dokumentacije, a radi se o ukupno 90 pravnih subjekata, odnosno vatrogasnih društva. Financijski se neće ništa mijenjati jer se radi o dogovorenom povećanju godišnjeg iznosa iz proračuna županije što je obećao sam Župan te dodatni prihodi povećanjem iz Jedinica lokalne samouprave prema sporazumu o financiranju knjigovodstveno-računovodstvenih poslova DVD-ova, a za sve Općine ukupno bi bilo povećanja za cca 44.000 kuna / godišnje čime su se i sami načelnici i gradonačelnici složili. 

FOTO: Dora Vadlja

Ostavi komentar