Velika gesta DVD-a Čakovec: Trčali za vitalno ugroženu djecu iz Udruge Kolibrići

Foto: DVD Čakovec

DVD Čakovec danas je sudjelovao na Zagreb Firefighter Stair Challenge, utrci po stepenicama u kojoj su dobrovoljnim prilogom u vidu kotizacije pomogli Udruzi Kolibrići.

Uz članove iz DVD-a Čakovec (Nikola Besedić, Saša Vidović i Branimir Grabar) zajedno s njima sudjelovali su i Miljenko Palnec (DVD Mursko Središće, ujedno i ispred DVD-a Čateks), Vanja Tomašić (DVD Strahoninec) te Damir Tomašić (DVD Šandorovec).

– Drago nam je što smo našim donacijama, kao i podizanjem svijesti sudjelovanjem na utrci pomogli dječici. Zahvaljujemo domaćinu DVD Čateks i tvrtki Čateks koja nam je ustupila prostor. Imali smo uključenu štopericu, ali vremena neka ostanu svakom sudioniku za sebe. Jer moralni pobjednici su slatki mali Kolibrići koji se svakim danom bore i Udruga Kolibrići koja im to omogućuje, poručili su iz DVD-a Čakovec.

Udruga Kolibrići osnovana je krajem 2011. godine na inicijativu roditelja vitalno ugrožene djece, s ciljem osiguravanja i poboljšavanja osnovnih životnih uvjeta. Osnovna je zadaća Udruge, organiziranje dobrotvornih akcija i drugih humanitarnih aktivnosti radi prikupljanja sredstava potrebnih za kupnju pomagala i lijekova, te pokrivanja troškova liječenja. Kolibrići su životno ugrožena djeca različitih medicinskih dijagnoza. Većina djece ne može govoriti, kretati se, disati samostalno i ovisna su o aparatima koji ih održavaju na životu i 24-satnoj roditeljskoj skrbi.

Foto: DVD Čakovec

Ostavi komentar