U Orehovici održana javna taktičko-pokazna vatrogasna vježba

U nedjelju 7. listopada u Orehovici je održana vježba dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Općine Orehovica.

Ukupno je sudjelovalo 18 operativnih vatrogasaca s dva navalna vozila, jednim lakim navalnim vozilom i zapovjednim vozilom. Vježbom je zapovijedao zapovjednik DVD-a Orehovica Josip Sušec, dok su svojim pripadnicima zapovijedali zapovjednik DVD-a Vularija Sven Pintarić, zapovjednik DVD-a Podbrest Danijel Novak i zamjenik zapovjednika DVD-a Orehovica Stjepan Novak.

-Na objektu stare škole – doma kulture u centru naselja pod pretpostavkom da je došlo do požara na katu objekta i zapaljenja krovišta vatrogasci su prikazali unutarnju navalu s aparatima za zaštitu dišnih organa, hlađenje i gašenje krovišta s brzim vitlima i c mlazevima, osiguranje i regulacija cestovnog prometa, sustav vođenja i zapovijedanja uz pomoć UKV veza, te je ujedno ispitan sustav uzbunjivanja putem županijskog vatrogasnog operativnog centra. Ispitana su i prezentirana vozila i oprema kojom raspolažu društva s područja Općine Orehovica, pojasnili su iz DVD-a Vularija.

Postrojenim vatrogascima čestitke na uspješnoj vježbi uputila je načelnica Općine Orehovica Dijana Novak i Mladen Kanižaj – županijski vatrogasni zapovjednik. Uz njih vježbu su pratili predsjednici spomenutih DVD-ova, članovi vijeća Općine Orehovica kao i predsjednici vijeća mjesnih odbora s područja Općine Orehovica.

Ostavi komentar