Svakodnevna realnost međimurskih vatrogasaca na kalendaru za 2018. godinu

Kalendar vatrogasaca za 2018. godinu
Kalendar vatrogasaca za 2018. godinu

U najljepšem mjesecu u godini, a posebno u ovo predbožićno vrijeme, te vrijeme darivanja, mira, spokoja i druženja u krugu obitelji, volimo biti okruženi lijepim predmetima i stvarima. Nije bitna njihova vrijednost, ali bitno je da su od srca i dane kao znak pažnje.

Vatrogastvo je težak i zahtjevan, te izuzetno hrabar posao, a vatrogasci su ljudi koje susrećemo svakodnevno na cesti, u dućanu i možda na mjestima gdje bi se najmanje mogli nadati. Tijekom cijele godine bilo je mnoštvo događaja u vatrogastvu, kako onih loših i teških, tako i onih lijepih, pa čak i zabavnih, kada su se odvijala natjecanja, obilježavale određene obljetnice ili druženja. Postoje tako i mnoge fotografije koje nas na cijelu godinu prisjećaju na neka lijepa, dobra i loša vremena, trenutke koje bi svakako željeli zaboraviti, a neke se prisjećati svakodnevno.

U ovoj godini Hrvatska vatrogasna zajednica raspisala je i ”Foto natječaj” za najljepšu vatrogasnu fotografiju. Iz Međimurja je pristiglo nekoliko fotografija, od čega ih je mnogo bilo vrlo lijepih, profesionalnih i za oku ugodnih svakom stanovniku lijepe naše. Fotografije koje prikazuju ljepšu stranu vatrogastva.

No, ono što se nudi na kalendaru VZMŽ za 2018. godinu sa 12 listova koji imaju mnoga vatrogasna društva, neke fotografije baš i nisu primjerene, no one prikazuju stvarne događaje s kakvima se susreće međimurski vatrogasci.

Ostavi komentar