17.8 C
Čakovec
Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Požar klima uređaja na stambenoj zgradi u Murskom Središću

Jučer, 17. kolovoza, je dojava o zapaljenju vanjske jedinice klime na stambenoj zgradi u ulici Vladimira Nazora u Murskom Središću stigla do vatrogasaca Murskog Središća u 22:41 sati, a već u 22:45 sati, izašlo je navalno vozilo sa 6 vatrogasaca, dok se malo navalno vozilo s 3 vatrogasca pridružilo minutu kasnije.

Na terenu je brzo utvrđeno da se požar nije proširio na samu zgradu te da je vatra zahvatila isključivo vanjsku jedinicu klime na fasadi.

Vatrogasci su putem radio veze obavijestili VOC JVP Čakovec kako nije potrebna njihova intervencija te da se navalno vozilo može vratiti u postrojbu. Koristeći ljestve rastegače i P6 aparate, vatrogasci su pristupili gašenju požara klima uređaja.

Nakon što je vatra ugašena, dodatno su provjerili termovizijskom kamerom kako bi se osigurali da nema skrivenih izvora topline.

Predstavnik stanara, ujedno dojavitelj, obavještava vatrogasce da je struja isključena jer je izbacilo “FID” sklopku pri zapaljenju klime. Nakon što su se uvjerili da nema rizika od ponovnog zapaljenja, vatrogasci su izvršili pospremu te se vratili u svoje spremište.

Tijekom cijele intervencije, prisutni su bili i djelatnici PP Mursko Središće.

 

Izvor i foto: Vatrogasci Mursko Središće

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE