23.9 C
Čakovec
Utorak, 23 svibnja, 2023

Vatrogasna zajednica SZ Hrvatske bilježi najbolje rezultate: ‘Vatrogasci su na usluzi svim građanima’

Vatrogasna zajednica Međimurske županije bila je domaćin treće sjednice Koordinacije vatrogasnih zajednica županija sjeverozapadne Hrvatske.

Uz predstavnike vatrogasnih zajednica Međimurske, Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije, sjednici je prisustvovao potpredsjednik Skupštine Međimurske županije Ivica Baksa, koji je vatrogascima zahvalio na zalaganju, pružio podršku Koordinaciji te istaknuo važnost vatrogastva koje je u mnogim sredinama i pokretač društvenog života.

Vatrogasci su na usluzi svim građanima, otvorenog srca za bilo kakvu pomoć, istaknuo je potpredsjednik Skupštine Baksa.

Na sjednici Koordinacije vatrogasnih zajednica županija sjeverozapadne Hrvatske razgovaralo se o ustroju vatrogasnih zajednica županija, prijedlogu izmjena novih pravilnika Hrvatske vatrogasne zajednice, te o prijedlogu izmjena Zakona o vatrogastvu. Na skupu – koji je vodio predsjednik Koordinacije Stjepan Skuliber – bilo je riječi i o EU projektima Hrvatske vatrogasne zajednice te su članovi Koordinacije pozvani da iznesu prijedloge i razmjene iskustva u cilju bolje organiziranosti.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Mario Medved, Krapinsko-zagorske županije Stjepan Skuliber, Koprivničko-križevačke županije Darko Palaš te Varaždinske županije Nedeljko Vukalović iskazali su ponos zbog činjenice da upravo vatrogasna zajednica sjeverozapadne Hrvatske bilježi najbolje rezultate u Hrvatskoj kada je riječ o natjecanjima, ali i brojnosti članova. Radi se o ukupnom broju od 29.000 članova, među kojima je čak 5.200 operativaca, te više od 4.500 članova u redovima pomlatka i djece.

Članica Koordinacije  – Vatrogasna zajednica Međimurske županije – ima 11 vatrogasnih zajednica na svom području, te 85 dobrovoljnih vatrogasnih društava, dva DVD-a u gospodarstvu te jednu profesionalnu postrojbu. Ukupno riječ je o 5.906 osoba u vatrogastvu Međimurja!

Sjednici su prisustvovali načelnik Sektora za vatrogastvo Hrvatske vatrogasne zajednice Mario Starčević, vatrogasni zapovjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Robert Meglić, tajnik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Nikola Besedić te predstavnik Vatrogasne zajednice općina Gornji Mihaljevec – Štrigova Aleksandar Karlovčec.

Na koncu sjednice naglašeno je da kratak rok za usklađenje djelovanja s novim smjernicama države neće biti problem vatrogascima koji su naviknuti funkcionirati u kriznim situacijama. Potrebno je osnovati vatrogasne zajednice gdje ih još nema, te donijeti planove rada. Istaknuta je važnost Hrvatske vatrogasne zajednice kao središnjeg organizacije nadležne za vatrogastvo u kojoj svaki vatrogasac ili društvo u svakom trenutku mogu dobiti potrebne podatke, savjet i podršku. (Međimurska županija)

Foto: Međimurska županija

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,508FanoviLajkaj
612SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE