Godišnja skupština DVD-a Podbrest

vatrogasci
dvd podbrest

Ove subote u Podbrestu je održana Godišnja skupština tamošnjeg Dobrovoljnog vatrogasnog društva. Na sjednici se među ostalim, zapovjednik DVD-a Podbrest, Marko Zrinić osvrnuo na proteklu godinu ocijenivši je uspješnom.

Lani su tako imali četiri intervencije, dva gašenja požara te dvije tehničke. Društvo je brojim aktivnostima kojih je u 2018. bilo preko stotinu, sudjelovalo u javnom životu mjesta, ali i poticalo educiranje svojih članova, osposobljavanje, edukaciju stanovništva o važnosti vatrozaštite i prevencije od požara, rad s mladima, kao i sudjelovanje na vatrogasnim natjecanjima.

Na natjecanju Vatrogasne zajednice Međimurske županije sudjelovale su 2 desetine podmlatka, ženski i muški s time da je ženska ekipa osvojila drugo mjesto. Na županijskom natjecanju, koje je održano u Štefancu, nastupila je muška desetina A.

Inače, ovo društvo broji 61 aktivnog člana te 23 pripradnika podmladka i mladeži. Operativnih vatrogasaca je 20, a u  prošlog godini jedna je članica položila ispit za vatrogasca te troje za vatrogasca prve klase.

Na sjednici je članovima predočeno i financijsko izvješće, kao i Plan rada i Financijski plan za 2019. godinu. Kako su istaknuli, cilj im je održavati spremnost operativne postrojbe, a posebnu pozornost posvetit će održavanju postojeće opreme. Žele zamijeniti i dotrajalu opremu te nabaviti onu koja nedostaje. Želja im je sudjelovati na natjecanjima s postojećim jedinicama, a nastojat će aktivirati i mladež DVD-a.

Pored priznanja za stjecanje novih zvanja članovima DVD-a, podijeljena su i priznanja za dugotrajno bavljenje vatrogastvom.

Na Godišnjoj skupštini su pored članova iz Podbresta, bili i njihovi gosti iz brojnih međimurskih DVD-a, načelnik Općine Orehovica, Franjo Bukal i tajnik VZMŽ, Nikola Besadić.

Izvor: DVD Podbrest

Ostavi komentar