FOTO: Vatrogasci Lopatinca održali vježbu, spašavali kontejnerski dio NK Vučetinca

Prema programu, planu i radu Vatrogasne zajednice Općine Sveti Juraj na Bregu, održana je taktičko pokazna vježba operativnih vatrogasnih društva s tog područja. Ovakve i slične vježbe održavaju se najmanje jednom godišnje, a cilj istih je utvrđivanje sinkronizacije i koordiniranje pri otklanjanju zapreka, gašenju požara te spašavanju unesrećenih.

Tijekom poslijepodneva na području Općine je nastalo olujno nevrijeme s jakom grmljavinom. Od udara groma u kontejnerski dio Nogometnog kluba Vučetinec došlo je do zapaljenja istog. Kontejner je izolirani poliuretanskom pjenom koja gori uz nastanak gustog, crnog i štetnog dima koji se širio s tog brežuljkastog kraja. Po zaprimljenoj dojavi prvi na mjesto događaja dolaze vatrogasci DVD-a Vučetinec.

Nažalost zbog srušenog stabla nisu u mogućnosti uči u sam objekt kontejnera u kojem su se nalazili ljudi. U pomoć zovu DVD Lopatinec i DVD Zasadbreg koji dolaze opremljeni izolacionim aparatima i motornim pilama te raščišćavaju put do ulaska u prostorije i spašavaju unesrećene. Zbog nedostatka vode u hidrantima, u pomoć su pozvani i vatrogasci DVD-a Brezje, DVD-a Lopatinec i DVD-a Mali Mihaljevec koji s obližnjeg ribnjaka crpe vodu, postavljaju „B“ cijevnu prugu i s dva „C“ mlaza vode gase požar na kontejneru. U međuvremenu dolazi i autocisterna Javne vatrogasne postrojbe Čakovec iz koje se također formira još jedan mlaz vode.

Po završetku vježbe zamjenik zapovjednika VZO Josip Novak predaje prijavak predsjedniku VZO Damiru Kovačiću koji pozdravlja 27 postrojenih vatrogasaca, a koji su sudjelovali na samoj vježbi i pokazali spremnost u takvim situacijama. Uz njega, vatrogasce je pozdravio i načelnik Općine Sv. Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović istaknuvši dobru organiziranost operativaca, te im zahvalio na nedavnoj velikog intervenciji gašenja vikend kuće koja je bila zapaljena od strane piromana.  (tekst i foto: dp)

 

Ostavi komentar