DVD-u Strahoninec stiže novo kombi vozilo

DVD Strahoninec kao operativna jedinica za sve izvanredne situacije na području općine Strahoninec, a posebno u zaštiti od požara,  kontinuirano ulaže u nabavku opreme i redovito osposobljavanje svojih članova. Među najvažnije djelatnosti našeg društva spada edukacija i protupožarna preventiva djece i mladeži s područja naše općine. U tu svrhu  na sjednici 

Upravnog odbora DVD-a Strahoninec održanoj 22.3.2021. godine jednoglasno je donijeta odluka da se ide u kupnju novog kombi vozila jer sadašnje vozilo marke Ford Transit ne zadovoljava uvjete za prijevoz djece.

Nakon provedenog natječaja najpovoljnija ponuda bila je novo kombi vozilo marke Opel Vivaro u vrijednosti od 180.000.00 kuna. Treba napomenuti da društvo posluje vrlo ekonomično, promišljeno i štedljivo te će se 80% sredstava uplatiti u gotovini iz štednje za tu namjenu, a ostatak ide na godinu dana leasing-a koji će Općina Strahoninec preuzet na sebe. Već u ovoj činjenici pokazuje se izvrsna suradnja Općine i DVD-a jer ovakva investicija ne bi bila moguća bez same Općine Strahoninec koja zadnjih 7 godina kontinuirano uplaćuje, prema Zakonu o vatrogastvu, našem DVD-u 5% iz svog Proračuna.

Zahvaljujući tome naše Društvo kontinuirano ulaže u opremu i naše operativne članove gdje je u zadnjih 3 godina uloženo preko 60.000.00 kuna u nove kacige, odijela, čizme, taktičke svjetiljke, radio veze kao i školovanje samih vatrogasaca da bi u pravovremenim trenucima bili spremni. Također s ponosom možemo istaknuti da je DVD Strahoninec 2017. godine povoljno nabavio navalno vozilo Iveco Daily od naših prijatelja iz PGD Gorišnica za 130.000.00 kn koje je spremno i prilagođeno za sve vrste intervencija koje prijete našem mjestu.

Ostavi komentar