U DVD-u Šenkovec više od 50 posto članstva sastoji se od mladeži

Nagrađeni u DVD-u Šenkovec su predsjednik društva Kristijan Molnar, Patrik Radiković, Filip Cilar, Teodora Vodopija, Robert Pevec (predstavnik VMMŽ), Tea Požgaj, Saša Kostel i Josip Đeri
Nagrađeni u DVD-u Šenkovec su predsjednik društva Kristijan Molnar, Patrik Radiković, Filip Cilar, Teodora Vodopija, Robert Pevec (predstavnik VMMŽ), Tea Požgaj, Saša Kostel i Josip Đeri

Posljednjih nekoliko godina puno se priča o DVD-u Šenkovec, koji su uz preventivnu djelatnost i osiguranje sigurnosti mještana uvelike počeli raditi sa mlađom generacijom i mladim vatrogascima. Godine rada se polako prepoznaju i osjećaju kako u društvu, tako i na društvenom polju Šenkovca. Održali su redovnu godišnju skupštinu, a na istoj je bio prisutan i načelnik Općine Šenkovec Saša Horvat, član predsjedništva VZMŽ Robert Pevec i mnogi drugi gosti.

Zapovjednik društva Saša Kostel je u kratkim crtama predočio što se radilo i napravilo u godini za njima, a istaknuo je da u društvu djeluje 87 članova, od čega čak 57 % pripadnika vatrogasne mladeži. Bilježe pet intervencija koje su uspješno odradili na zadovoljstvo mještana Šenkovca, a uz to nadzirali su spaljivanja granja te sudjelovali na taktičkim pokaznim vježbama i pregledavali ispravnost hidrantske mreže. Kao pravi dobrovoljci, bili su od pomoći i drugim Udrugama s kojima odlično surađuju. Zastarjelu i istrošenu opremu zamijenili su novom te nabavili još nekoliko neophodne opreme.

Natjecateljska sezona za njih je bila iznimno plodonosna. Na natjecanjima su nastupili sa čak šest različitih natjecateljskih odjeljenja, a uzeli učešća na devet vatrogasnih natjecanja sa odličnim rezultatima, stoji između ostalog u izvješću zapovjednika.

Na kraju skupštine su podijeljena priznanja i zahvalnice članovima društva, tako je Saša Kostel primio diplomu za završenu specijalnost za zaštitu dišnih organa; Teodora Vodopija za voditeljicu vatrogasne mladeži; Saša Golub, Patrik Radiković i Teodora Vodopija za zvanje vatrogasac; Tea Požgaj za zvanje vatrogasac I. klase; Filip Cilar za zvanje dočasnika I. klase te Josip Đeri za zvanje vatrogasnog časnika.

Ostavi komentar