DVD Savska Ves održao svoju godišnju skupštinu: Spomenice dugogodišnjim članovima!

Redovnu izvještajnu godišnju skupštinu održao je DVD Savska Ves. U prepunoj dvorani vatrogasnog doma skupštini su prisustvovali mnogobrojni prijatelji vatrogastva, a među njima i Predsjednik VZMŽ Mario Medved koji je ujedno bio i predstavnik grada Čakovca, predsjednik VMO Savska Ves Predrag Vabec, predstavnik vatrogasnih veterana VZMŽ Franjo Dolar, te župnik Branko Sajković.

DVD Savska Ves broji ukupno 102 člana, od kojih je 44 muških članova, 27 ženskih članica i 31 član vatrogasne mladeži. U 2019. godini operativni vatrogasci odradili su ukupno šest intervencija od kojih su četiri bile manje složene tehničke intervencije, jedna složena požarna i jedna intervencija preventivnog dežurstva.

Kroz preventivnu djelatnost članovi su u vrijeme žetvene sezone organizirali ophodnje po poljima, pregledavali kombajne i upozoravali kombajnere o protupožarnim mjerama koje su dužni poduzeti, pregledali su po naselju javne bunare i hidrantsku mrežu te izvršili ophodnje i osiguravali vuzmenku na parceli NK Bratstva oko koje se je skupilo 200-tinjak mještana.

Natjecateljske desetine učestvovale su na raznim Kup natjecanjima u Međimurskoj županiji pa i van granica županije, natjecanjima VZG i VZMŽ s ekipama podmlatka i mladeži, seniorskim ekipama i ekipom veterana koja je nastupila na natjecanju s ručnom špricom u Novoj Vesi Petrijanečkoj, Kuršancu i Svetoj Mariji. Također kroz osposobljavanja i usavršavanja kroz vatrogasna zvanja dvojica članova završili su obuku za vatrogasca, a jedan član za zvanje vatrogasnog časnika I klase.

Za svoj ustrajan i dobrovoljni rad pojedini članovi DVD-a nagrađeni su vatrogasnim spomenicama za 40 godina a primili su ih Snježana Horvat, Vladimir Lehkec i Pal Marijan, spomenicu za 30 godina rada primio je Boris Vuković i spomenicu za 20 godina dodijeljena je Darijanu Bolariću, a spomenicu vatrogasni veteran primile su Đurđa Gerenčir i Mirjana Horvat.

Predsjednik VZMŽ i zamjenik gradonačelnika grada Čakovca Mario Medved u svom je obraćanju pohvalio rad vatrogasnog društva, čestitao na postignutim uspjesima, te ukratko predstavio novi Zakon o vatrogastvu. Najavio je i ovogodišnju nabavku novog kombi vozila za vatrogasce DVD-a Savske Vesi, te početak dogradnje vatrogasnog doma. Pohvale je uputio i predsjednik VMO Predrag Vabec zahvalivši vatrogascima na svom trudu koji pružaju u osiguravanju vatrozaštite na području MO, te im posebno čestitao na radu s mladima. Vatrogasce je pozdravio i predstavnik vatrogasnih veterana VZMŽ Franjo Dolar. Na kraju Skupštinu je pozdravio i župnik Branko Sajković, zaželjevši vatrogascima puno uspjeha u budućem radu, stoji u priopćenju VZMŽ.

Ostavi komentar