DVD Pustakovec-Buzovec-Putjane očekuje renovirani Dom

Pogled na skupštinu u Pustakovcu-Buzovcu-Putjane
Pogled na skupštinu u Pustakovcu-Buzovcu-Putjane

Društvo koje okuplja preko sto članova jest i DVD Pustakovec-Buzovec-Putjanec. Oni su u subotu održali redovnu godišnju skupštinu i istaknuli da broje 119 članova, od čega je 28 djece i mladeži. Stogodišnji objekt vatrogasnog doma vapio je za renoviranjem, a isti će biti potpuno obnovljen do svibnja kada se i očekuje njegovo otvaranje. Zahvala za suradnju bila je naglašena VZMŽ, VZG Čakovca te JVP Čakovcu, a dok je financijski najviše pomogao Grad Čakovec i gradski kotar Jug kao i gradonačelnik Čakovca koji je prepoznao značenje i rad vatrogasnog društva Pustakovec-Buzovec-Putjane.

Skupštinu je otvorio predsjednik društva Mario Medved, dok je izvješće o radu i zapovjedništva podnio zapovjednik Zvonko Knezić. U 2017. godini smanjili su količinu sudjelovanja na vatrogasnim natjecanjima u usporedbi na godinu ranije, a povećali fokusiranje na rad s mladim vatrogascima. Ukupno su uzeli sudjelovanja s 14 ekipa u kategorijama mladež muški, žene A i muški A. Rezultati s nastupa nisu nedostajali, tako da su uz dobru uvježbanost uzeli i nekoliko pokala s natjecateljskog terena.

Zacrtane ciljeve i planove za sada već prošlu 2017. godinu su u potpunosti izvršili, na što su iznimno ponosni. Bez dobre organizacije, dobrih voditelja i mentora to ne bi bilo moguće. Rad u društvu nije bilo samo druženje, već i spoznaja da su vatrogasci snaga i sila na koju se može osloniti svaki građanin kada je potreba, istaknuto je u izvješću.

Skupština je poslužila za podjelu mnogih priznanja i zahvalnica zasluženim članovima i sponzorima, a na istoj je bio i sam gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, predsjednik Gradskog vijeća Jurica Horvat, zapovjednik VZMŽ-a i JVP-a Čakovec Mladen Kanižaj, predsjednik Savjeta mladih VZMŽ-a Hrvoje Novaković, predstavnik VZGČ-a Robert Meglić.

Ostavi komentar