DVD Nedelišće: Fokus je projekt nadogradnje vatrogasnog doma

DVD Nedelišće jedno je od brojnih vatrogasnih društava na području Međimurske županije s 53 aktivna člana. Tako se mogu pohvaliti s tri vatrogasna časnika, 8 vatrogasnih časnika I. klase, jednim počasnim te 9 počasnih viših vatrogasnih časnika. Od 17 članova koji posjeduju neku od vatrogasnih specijalnosti, 11 njih je osposobljeno za rukovanje i korištenje aparatima za zaštitu dišnih organa. Također, 17 operativnih članova posjeduje važeće liječničko uvjerenje za obavljanje poslova vatrogasca. 

Kako nam je u razgovoru rekao Dario Posavec, vatrogasni časnik i zapovjednik DVD-a Nedelišće, poseban naglasak kroz čitavu godinu stavljaju na intenzivan rad s najmlađim članovima kojih je trenutno 28, a koji su budućnost vatrogastva u Nedelišću. 

– Svi naši članovi redovito usvajaju nova vatrogasna znanja čime postižemo visoku razinu stručnosti članstva, a što potvrđuju i priznanja i diplome, istaknuo je zapovjednik Dario Posavec. 

Ostatak priče o vatrogascima Nedelišća pročitajte u aktualnom broju Međimurskih novina koje možete kupiti na brojnim prodajnim mjestima diljem Međimurja od petka, 29. svibnja!

 

Ostavi komentar