DVD Mursko Središće najbodovanije je vatrogasno društvo u Međimurju

Dobrovoljno vatrogasno društvo Mursko Središće broji 55 članova starijih od 18 godina te pokriva područje Grada Mursko Središće, uz naselje Hlapičinu i Štrukovec. Osim DVD-a Mursko Središće na području Grada djeluju još dva dobrovoljna društva Peklenica i Križovec. 

Vatrogasci Murskog Središća vrlo su aktivni. Samo u protekloj godini zabilježili su 59 izlazaka. Zaprimljene su i odrađene 24 požarne intervencije, od čega 21 požar otvorenog prostora te tri požara građevina. Međutim, protekle godine dogodilo se nekoliko većih i težih intervencija gdje su na terenu bili i djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec. Sve su uspješno odradili i time još jednom pokazali svoje vatrogasne vještine. 

Prema bodovnoj listi za 2019. godinu Mursko Središće nalazi se na samom vrhu sa 3501 bodom, najviše od svih društva u Međimurju.

– Ovo je treća godina za redom kako je naše društvo prvo u kategoriji središnjih društava na području Međimurja. Postigli smo to našim radom, radom i samo radom, kažu iz vatrogasnog društva.

Ostale zanimljivosti iz DVD-a Mursko Središće pročitajte u aktualnom broju Međimurskih novina koji možete nabaviti diljem Međimurja od petka, 22. svibnja!

Ostavi komentar