DVD Mala Subotica najbolje ocjenjeno vatrogasno društvo u 2019. godini

Tradiciju vatrogastva na području Međimurske županije njeguje DVD Mala Subotica koja se humanitarnim radom bavi još od daleke 1893. godine, točnije od 7. svibnja kada su 33 mještana na osnivačkoj skupštini međusobno izabrali inicijativni vatrogasni odbor. Iz starih zapisnika može se pročitati da je 1894. nabavljena prva vatrogasna ručna štrcaljka, a iste godine izgrađeno je i prvo vatrogasno spremište u Maloj Subotici u blizini crkve koje je 1960. porušeno jer je te godine izgrađen vatrogasni dom u Maloj Subotici i Benkovcu. 

Danas DVD Mala Subotica broji 80 aktivnih članova, pd čega je 30 pripadnika pomladka. Kako nam je rekla predsjednica DVD-a Mala Subotica Sandra Obadić, dočasnica I. klase, vodstvo uz nju čine zapovjednik Ivica Kovačić, Matej Obadić zamjenik zapovjednika, Matija Horvat zamjenik predsjednice, te tajnica društva Nina Horvatić. Sandra Obadić 14 je godina članica DVD-a Mala Subotica, ali ju i posao veže za vatrogastvo. Radi u tvrtki HAIX gdje obavlja posao voditelja pogonskih vatrogasaca i osobe zadužene za zaštitu od požara. 

Ostatak teksta pročitajte u aktualnom broju Međimurskih novina koje možete nabaviti diljem Međimurja od petka, 12. lipnja!

Ostavi komentar