DVD KRIŠTANOVEC održao 95. godišnju skupštinu: Spomenice istaknutim vatrogascima!

Krenula su godišnja izvješća vatrogasnih društva koja će trajati svakog vikenda sve do kraja ožujka. Prvi na redu bili su vatrogasci Krištanovca koji su održali svoju 95. godišnju skupštinu. Skupštinu je vodio predsjednik društva Srećko Mrazović. 

– U društvu djeluje 49 članova starijih od 18 godina, te 39 članova podmlatka i mladeži. Članstvo se usavršavalo polaganjem raznih ispita i specijalnosti. Tako je u 2019. godini novo osposobljeno osam članova. Godinu smo završili s ukupno četiri intervencije, sudjelovali na tri taktičko-pokazne vježbe te imali dva osiguranja i dežurstva. Članstvo je bilo aktivno kod radnih akcija, u što je uloženo 124 dobrovoljna radna sata i uz sudjelovanje 30 vatrogasaca, a za što su bili nagrađeni odlaskom na zaslužene izlete i druženja, rekao je izvješću predsjedništva i zapovjedništva Damir Mrazović. 

U izvješću se još istaknuto kako su financijska sredstva usmjeravali i za kupnju nove i zamjenu zastarjele vatrogasne opreme. Tako su nabavljena dva kompleta izolacionih aparata koje su dobili od VZG Čakovca, kupili vatrogasne košulje, brentače za početno gašenje požara, dok je Mišo Lisjak poklonio 10 radnih odijela za novoosnovanu žensku „A“ ekipu, a Željko Šafarić napravio maketu ložišta koja će služiti za edukaciju budućih vatrogasnih kadrova.

Skupštinu su između ostalog pozdravili zapovjednik VZG Čakovca, ujedno i zamjenik zapovjednika JVP Čakovca Robert Meglić, predstavnik Kluba veterana VZMŽ Mirko Varga, predstavnik grada Čakovca David Vugrinec, predsjednik Mjesnog odbora Dušan Mikolaj. 

Na samom kraju zahvalili su predsjedniku Mjesnog odbora Krištanovec Dušanu Mikolaju, Danijelu Oletiću što im besplatno daruje svoje usluge, mnogim sponzorima, te svim članovima društva na angažmanu i zalaganju.

Skupština je poslužila i za podjelu mnogih priznanja i zahvalnica. Tako je spomenicu za 40 godišnji rad primio Vladimir Lukman, srebrnu vatrogasnu medalju primili Josip Vidović i Igor Zadravec. Brončanu vatrogasnu medalju su primili Damir Mrazović, Dušan Mikolaj, Grozdan Hutinec, Mario Rožman, Nevio Mađarić, Stjepan Zadravec i Željko Šafarić. Brončanu vatrogasnu plamenicu su primili Marijan Vaser, Perica Škvorc, Zdravko Škvorc i Vladimir Lukman.

Ostavi komentar