DVD Knezovec: Društvo trpi krizu iseljavanja stanovništva

Popunjen Društveni dom u Knezovcu bio je poprište vatrogasaca iz svih krajeva Međimurja, ali i mještana Knezovca koji su došli čuti i vidjeti što rade njihovi vatrogasci, a što je bilo prezentirano na redovnoj godišnjoj skupštini.

Prihodi u 2017. godini su iznosili 136.000 kuna, a što je u većini potrošeno na redovnu djelatnost vatrogasnog društva, razna osposobljavanja, ali i nabavku nove i zamjenu zastarjele opreme. U tekućoj godini planiraju ista financijska sredstva, a što će većinu od 100 tisuća kuna dobiti iz Općinskog proračuna.  Nažalost kao i u mnogim drugim vatrogasnim društvima dolazi do neplaniranih zamjena članova na funkcijama. Zbog odlaska u inozemstvu Nikolu Hrženjaka u članstvu Upravnog odbora je zamijenio Tomislav Kovačić koji je jednoglasno izabrani od članstva.

Skupštinu je vodio predsjednik društva Alen Novak, dok je izvješće zapovjednika pročitao Robert Meglić koji je istaknuo u svom izlaganju da su zabilježili četiri intervencije i sve su bile na vrijeme uočene i bez značajnih šteta. Sa vatrogasnom mladeži i seniorskom ekipom su sudjelovali na vatrogasnim natjecanjima na području VZG Čakovca i Vatrogasne zajednice Međimurske županije. Kako je napomenutu u izvješću, rezultati su manje bitni jer prvenstveno se radi na omasovljavanju i druženju članstva pošto su vatrogasci ti koji će pomoći sumještanima u svim mogućim nepogodama. Društvo okuplja 49 članova starijih od 18 godina i 21 član vatrogasne mladeži i podmlatka. Uz druženja organizirali su i pokaznu vježbu za operativne članove te sudjelovali na svim događanjima u Općini i selu kako sa pomoći oko organizacije, tako i svojim prisustvom.

Na samom kraju vatrogasci su nagrađeni spomenicama, diplomama i zahvalnicama  i to Alen Novak, Luka Meglić, Karlo Horvat i Tomislav Kovačić. Između ostalih skupštinu su pozdravili i predstavnik VZMŽ Robert Pevec, predsjednik kluba veterana VZMŽ Ivan Novak, načelnik Općine Šenkovec Saša Horvat, zamjenik predsjednika MO Jurica Koštarić i mnogi drugi.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE