Vatrogasci iz Dojeg Mihaljevca imaju zabavne treninge i zbog toga puno pokala

vatrogasci donji mihaljevec

Ove subote u Domašincu okupit će se više od 100 vatrogasnih ekipa iz cijelog Međimurja na Županijskom vatrogasnom natjecanju. Među njima bit će i predstavnici malog DVD-a iz Donjeg Mihaljevca koji očekuju u kategoriji podmlatka i mladeži osvojiti jedno od prva tri mjesta!

U tome su osobito samouvjereni, a veliku vjeru u svoje učenike vatrogasce polažu i njihovi mentori Božidar Vlah, Dejan Kočiš i Marko Habuš.

Kako i ne bi kad su za mladim vatrogascima sati i sati svakodnevnog treninga. Nije to dril, već se djeca, njih 40-ak, svojevoljno okupljaju u dvorištu DVD-a Donji Mihaljevec i vježbaju pod budnim okom mentora. Zanimljivo je da su i djeca iz susjednog Čukovca čula za zabavne treninge vatrogasaca te su im se pridružila. Tako danas s djecom iz Donjeg Mihaljevca za nastupe na natjecanjima uvježbavaju i ona iz Čukovca. Neki su čak zbog toga odustali od nogometa.

  • Mi djecu očigledno dobro motiviramo pa nam dolaze. Svako postignuće bilo malo, bilo veliko nagrađujemo. Osobito nagrađujemo dobre rezultate. Tako jednom u sezoni natjecanja koja traje od travnja do rujna djecu povedemo na vikend u Vatrogasni dom u Vučkovcu, odakle odlazimo na kupanje u Toplice u Svetom Martinu, a pored toga vodimo ih na kupanje na bazene bilo u Čakovec, Koprivnicu ili Varaždinske Toplice, idemo i na izlete. To se djeci sviđa, otkriva Božidar Vlah.

Ovo malo vatrogasno društvo postiže zapažene rezultate na natjecanjima još od 2006. godine. Od tada do danas sa podmlatkom i mladeži osvojili su 10 pokala i redovito zauzimaju visoka mjesta. Tako su prošle subote na natjecanju u Vratišincu osvojili 1. i 3. mjesto u kategoriji natjecanja vatrogasaca dobi od 5 do 12 godina.

DVD Donji Mihaljevec priprema se za skorašnje domaćinstvo vatrogasnog natjecanja podmlatka i mladeži koje najavljuju za 11. lipnja. Bit će to 5. Dravski kup Donjeg Mihaljevca koji će okupiti 200-tinjak mladih vatrogasaca iz cijelog Međimurja. Naravno da ste pozvani.

Ostavi komentar