Vajda poziva učenike da odaberu upis za mesare čekaju ih stipendije, siguran posao i stimulativne plaće

Mesna industrija Vajda i ove godine stimulativnim stipendijama i drugim povlasticama poziva učenike osmih razreda da se odluče za upis za mesare.

Po završetku školovanja čeka ih siguran posao i stimulativne plaće. Do sada su kroz sastav stipendija osigurali 20-tak mladih mesara, koji su ključni kadar u ovoj mesnoj industriji.

-Stalno ulažemo u nova postrojenja i tehnologije, ali mesari su ključni faktor i bez njih ne može zamijeniti ni umjetna inteligencija, kazao je Vilim Simon, predsjednik uprave Vajde. Kako se razvijamo tako rastu i potrebe za mesarima. Pozivamo učenike osmih razreda da se odluče za ovo zanimanje koje im donosi sigurnu egzistenciju  po završetku školovanja, kazao je.

Vajda nudi učenicima, budućim mesarima stipendiju od 135 eura mjesečno, besplatne knjige i radne bilježnice, besplatni topli obrok na praksi, nagradu za vrijeme prakse, kao i natprosječne plaće u mesnoj industriji i sigurno radno mjesto po završetku školovanja.

Na konferenciji za novinare bio je i njihov bivši stipendist, a sada djelatnik Ivan Žužić: -Zaposlio sam se u Vajdi kao njihov stipendist odmah po završetku srednje škole. – Bilo je već u vrijeme prakse jako lijepo raditi u Vajdi uz starije kolege i uz dobrog mentora, kazao je. Dodao je:- Doma se bavimo poljoprivredom i uzgajamo svinje pa mi je taj posao blizak. Stipendija mi je puno pomogla da ne ovisim o roditeljima i da imam svoj novac. Kazao je : -Preporučio bih učenicima odabir ovog posla jer se može dobro zaraditi.

Vilim Simon direktor Vajde kazao je da neto plaća mesara početnika s dodacima ide i do 1000 eura mjesečno, a iskusnim mesarima i do 1500 eura.

Srednja škola Prelog jedina je u Međimurskoj županiji koja upisuje za zanimanje mesar.

– Pripremamo mlade za tržište rada i za život. Ove godine planiramo upisati 10 mesara, ali ako bude interesa i njih 15, kazao je Tomislav Gregur, ravnatelj Srednje škole Prelog.

Nastavio je: Uspostavili smo dobru suradnju s Vajdom, a u školu privlačimo i učenike iz Podravine.

Jednako tako Vajda je zainteresirana i za učenike i s područja Varaždinske županije i svima koji su zainteresirani za upis za mesare nudi stimulativne uvjete tijekom školovanja i što je još važnije siguran i stimulativno plaćen posao po završetku školovanja.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE