Vajda je prva po prihodima u Međimurju, a po plaćama mesara i u Hrvatskoj

Što dolazi prije velika plaća ili veliki promet? Do uspješnog odgovora su čini se došli u Vajdi.

Mesna industrija Vajda d.d. je u posljednje četiri godine iz godine u godinu rasla s širenjem poslovanja i povećanjem prometa i u zadnjoj zaključenoj poslovnoj godini zauzela prvo mjesto među najboljim Međimurskim firmama.

Po rezultatima ukupnog prihoda od 519 milijuna kuna uspjeli su prestići i međimurske gigante kao što su preloški LPT ili čakovečki METSS te ostale tvrtke koje su konstantno pri vrhu ljestvice međimurskih TOP 10 i nose gotovo petinu ukupnog prometa međimurskih poduzetnika. No zaposlenici u Vajdi, a naročito mesari po plaćama su debelo prešišali međimurski prosjek te sada imaju najveće plaće u prehrambenoj industriji u Hrvatskoj.

Koliko iznose te plaće zbog kojih im se danas neki mesari vraćaju čak iz Austrije te na koji način je Vajda uspjela višestruko povećati prihode i dobit otkako je dio Grupe Pivac, kao i koja su to međimurska poduzeća najuspješnije završila prošlu poslovnu godinu pročitajte u aktualnom broju Međimurskih novina koje izlaze u petak 14. kolovoza 2020.

Foto: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar