Uz obljetnicu pogibije, Krešo Madić dobiva park u svom Čukovcu

Foto: studio Vipro

Prigodnom svečanošću, u subotu 27. kolovoza, obilježit će se trideseta godišnjica pogibije Krešimira Madića te će se svečano obilježiti imenovanje Parka Krešimira Madića u Čukovcu.

Gradsko vijeće Grada Preloga, donijelo je, na svojoj sedmoj sjednici, Odluku o imenovanju parka na području Grada Preloga. Ovdje se radi o prostoru parka u Čukovcu, koji je dobio ime Park Krešimira Madića.

Prigodnom svečanošću, u subotu 27. kolovoza, obilježit će se trideseta godišnjica pogibije Krešimira Madića te će se svečano obilježiti imenovanje Parka Krešimira Madića u Čukovcu. Krešimir Madić, kao hrvatski branitelj, pridružio se 54. samostalnoj bojni odmah po završetku služenja vojnog roka u JNA te je s ostalim braniteljima sudjelovao u obrani naše zemlje od napada agresora.

Kao izvidnik u tenku na ratištu istočne Slavonije, 26. kolovoza 1992. godine zadobio je prostrijelnu ranu glave i dva je dana kasnije od posljedica ranjavanja preminuo u Slavonskome Brodu. Bilo mu je svega 20 godina.

Program će započeti svetom misom, u kapelici u Čukovcu, od 9 sati. U 10 sati položit će se vijenci i upaliti svijeće na grob Krešimira Madića u Draškovcu, a svečanost će, ispred obnovljenog spomenika u Čukovcu, započeti od 10:30.

U programu će sudjelovati, uz predstavnike braniteljskih udruga, članovi Zrinske garde Čakovec, Puhačkog orkestra Grada Preloga te Dobrovoljnog vatrogasnog društva Čukovec.

Ostavi komentar