Uvodi se sustav digitalnog praćenja financiranja sporta u Čakovcu!

ljerka cividini

Sportski klubovi u gradu Čakovcu odsad će sva namjenska sredstva koja preko Zajednice sportskih udruga Čakovca dobivaju iz gradskog proračuna moći pravdati brže i jednostavnije digitalnim putem, javlja Grad Čakovec.

Ljerka Cividini, gradonačelnica Čakovca, kaže kako će to ne samo olakšati rad sportskih klubova u gradu, već i dodatno podignuti transparentnost trošenja javnih sredstava.

Čakovečka gradonačelnica je danas potpisala ugovor o korištenju digitalne aplikacije SOM sport koju je zagrebačka tvrtka Fortis Labor razvila iz EU fondova i implementirala u više od 20 županija, općina i gradova diljem Hrvatske.

aplikacija SOM
Primjer rada aplikacije: Rashodi -pregled sredstava

Spomenimo kako će potpuna primjena nove aplikacije početi s Javnim pozivom za zadovoljavanje potreba u sportu u 2023. godini, a gradonačelnica je najavila uskoro i nove digitalne mogućnosti ne samo za sportaše, već i ostale udruge, kao i za sve građane.

Namjera Grada Čakovca je, kazala je, olakšati svim građanima svakodnevne birokratske poslove te pojednostaviti komunikaciju s Gradskom upravom.

Ostavi komentar