Po prvi puta u sklopu obilježavanja Dana Mihovljana, u subotu, 28. rujna održana je Utrka mjesnog odbora Mihovljan pod nazivom “Z brega na breg” u kojoj je sudjelovalo ukupno 89 malih i velikih trkača i 13 hodača s područja Međimurske i Varaždinske županije. Iako je cijeli dan prijetila kiša i prije same utrke prilično se jako spustila, dobra volja ju je uspjela otjerati tako da su svi trkači istrčali po suhom vremenu.

Dječju utrku započeli su vrtićarci i niži razredi osnovnih škola sa startom na igralištu kod stare škole, Matije Bajkovca, u dužini od 150 i 300 metara. Ukupno je trčalo 24 vrtićarca i školaraca. Šest vrtićaraca trčali su stazu od 150 metara a najbolji su bili Mia Mesarić i Noa Matuza, a 18 školaraca je trčalo stazu od 300 metara a najbolji su bili Nola Puškadija i Leo Mesarić. Svi sudionici dobili su sudioničke medalje, dok su prva tri trkača u muškoj i ženskoj kategoriji osvojili i pohvalnice.

Stazom po bregima za građanstvo, sportaše i rekreativce u dužini od 3,4 kilometara trčalo je 65 sudionika u pratnji policijskih službenika i vatrogasaca te članova Oldtimer kluba Međimurje. Dužina staze na utrci hodača iznosila je nešto više od 1 kilometar, s ciljem za sve sudionike kod Društvenog doma u Mihovljanu.

U muškoj konkurenciji najbrži je bio Marko Novak, ispred Saše Horvata i Siniše Škvorca. Dodijeljene su im medalje i pehari, a ista nagrada pripala je i prvim trima trkačicama u ženskoj kategoriji. Prva je u cilj stigla Anja Jambrešić, za njom Ana Goričanec i Nika Jambrešić.- Utrkom ‘Z brega na breg’, u organizaciji mjesnog odbora Mihovljan, želimo obilježiti Dan mjesta povodom blagdana Svetog Mihovila te promovirati zdrav načina života i poticanje sportsko-rekreativnih aktivnosti. S obzirom na to da je ovo prva takva utrka u našem mjestu, iznimno smo zadovoljni odazivom trkača, naglasila je organizatorica Sandra Vaser, članica Vijeća mjesnog odbora u Mihovljanu.

Po završetku utrke za sve je posjetitelje pripremljena okrijepa i domjenak uz druženje u Društvenom domu.

Cijeli ugođaj pogledajte u galeriji ovdje (Utrka)

Foto: Mario Golenko

Ostavi komentar