Uspješno provedena grupna terapijska metoda Konstelacije

Uspješno provedena grupna terapijska metoda pod vodstvom terapeutkinje Gite Šincek.

U današnjem svijetu, gdje se sve veći broj ljudi suočava s emocionalnim i psihološkim izazovima, potraga za učinkovitim terapijskim metodama postaje sve intenzivnija.

Jedna od metoda koja je privukla značajnu pažnju i pokazala izuzetne rezultate je grupna terapijska metoda konstelacija.

Konstelacijska terapija, koju je utemeljio njemački psihoterapeut Bert Hellinger, temelji se na premisi da mnogi naši problemi proizlaze iz nesvjesnih lojalnosti i dinamika unutar obiteljskog sustava. Cilj ove metode je osvijetliti i razriješiti ove skrivene dinamike kako bi pojedinac mogao živjeti slobodniji i ispunjeniji život.

U nedjelju, 2. lipnja provedena je grupna terapijska metoda “Otkivanje skrivenih blokada”. Sesiju je u čakovečkoj zgradi Scheier vodila terapeutkinja Gita Šincek, magistra znanosti u psihosocijalnom savjetovanju i osnivačica Gita Akademije koja ima dugogodišnje iskustvo u radu s ovom metodom.

Tijekom programa, sudionici su imali priliku postaviti vlastite konstelacije i istražiti dublje slojeve svojih problema. Uz pomoć grupe, svaki sudionik je mogao postaviti “predstavnike” za ključne članove svoje obitelji ili važnih aspekata problema. Na taj način su se otkrile skrivene dinamike koje često ostaju nevidljive u klasičnom terapijskom radu.

– Rezultati ovih konstelacija bili su izuzetno pozitivni. Mnogi sudionici su izvijestili o osjećaju olakšanja, dubljem razumijevanju svojih problema i značajnim pomacima u svom emocionalnom stanju. Osjećaj zajedništva i podrške unutar grupe dodatno je pojačao terapijski učinak, pružajući sudionicima osjećaj sigurnosti i pripadnosti. – ispričala je voditeljica Gita Šincek.

Za sve zainteresirane, sljedeća terapijska metoda konstelacija bit će održana i krajem mjeseca, 30. lipnja, na temu “Razumijevanje emocionalnih uzoraka”. Prijave su već otvorene, a prilika je to koju ne treba propustiti, jer svaka nova konstelacija donosi mogućnost za dublje razumijevanje sebe i svojih odnosa.

Za više detalja možete pratiti službene stranice Gita Akademije, a na program se možete prijaviti pozivom broj 099 517 5662.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE