12.2 C
Čakovec
Subota, 9 rujna, 2023

Uspješna jesen Rudara

Nakon završetka nogometne polusezone, Škola nogometa „Rudar“ polako zbraja ostvarene ciljeve i rezultate s terena.

Školu nogometa pohađa 140 djece dobnih godina od 4 do 19 godina, raspoređenih u čak osam kategorija (Vrtići, U8, U9, U11, U13, U15, U17 i U19). Kategorija „Vrtići“ polazi 20-tak najmlađih nogometaša/ca koji nastupaju na turnirima „Zabavne lige vrtića“ pod organizacijom Međimurskog nogometnog saveza. Njihov trener je Leo Sanjković.

Kategorija U8 i U9 nastupa u Međimurskoj županijskoj ligi. U obje kategorije ima 20-tak igrača koji neumorno treniraju pod palicom trenera Daria Šoltića i Nine Vurija. U8 kategorija po novim pravilima Saveza nema bodovni rang i tablicu, za razliku od kategorije U9 koja ima natjecateljski karakter, te čvrsto drži sam vrh tablice i mirno dočekuje proljetni nastavak prvenstva. Vrlo su efikasni s prosjekom od 12 postignutih golova po utakmici.

Kategorije U11, U13, U15, U17 i U19 sudjeluju u II. NL – HNS Središte sjever, a jako su blizu ulasku u I. NL – HNS Središte sjever, jer za taj „elitni poziv“ zbrajaju se ukupni bodovi kategorije U13 i U15, a pri čemu je ŠN Rudar trenutno uvjerljivo na prvom mjestu. Uz rezultate za ulazak u prvu ligu potrebno je zadovoljiti i neke druge kriterije.

“Financijski troškovi puno su veći, a najveći problem predstavlja infrastruktura. Da bi mogli konkurirati u prvoj ligi moramo imati bolje uvjete za treniranje, klubovi nam zabranjuju treniranje na igralištu čim padne kap kiše, a konkurencija u toj ligi trenira četiri do pet puta tjedno na pravim terenima” – naglašavaju iz Uprave ŠN Rudar.

Nadaju se dodatnom nogometnom terenu u Murskom Središću čime bi se riješili mnogi tzv. „problemi“. U zimskim mjesecima dvorana se koristi za treninge, a tu  također imaju problema, na 8 kategorija imaju samo par termina pa se u tim mjesecima puno manje trenira.

Nogomet i veselje djece je u prvom planu, a to je i dokaz kategorije U11 gdje se vode lavovske borbe te je iznimno neizvjesno, napeto u svakoj utakmici, a što u konačni pokazuje i sama tablica lige gdje su trenutno na diobi drugog i trećeg mjesta, a prvoplasirana ekipa ima svega tri boda prednosti i prvoplasiranu ekipu su pobijedili na domaćem terenu. Njihov trener Mihael Lebar posložio je jednu kvalitetnu i obećavajuću ekipu mladih nogometaša.

Kategorija U13 ima upisanih deset pobjeda i jedan poraz, te su na diobi prvog i drugog mjesta, s istim brojem bodova. Trener Mihael Božić raspolaže s preko 20-tak igrača koji u nastavku prvenstva idu korak po korak i uz malo sreće mogu na sam vrh poretka tablice.

Kategorija U15 trenutno drži 3. mjesto i s 18 igrača u izboru trenera Roberta Jezernika želi napraviti iskorak i napasti sam vrh tablice, a za što imaju sve dispozicije i mogućnosti.

Kategorija U17 u vrlo teškoj konkurenciji su u jesenskom dijelu prvenstva upisali tek jedan remi, i dijele sedmo i osmo mjesto na tablici. Razlog tome su ozljede ključnih igrača ekipe, koji su propustili baš sve utakmice. U nastavku priprema trener Damir Zeljko je uvjeren u snagu svojih igrača i da im je ovo bila samo loša prolazna faza polusezone. Isti trener vodi i kategoriju U19, a koji drže visoko 2. mjesto na tablici i na proljeće kreću u pohod na sam vrh. Optimizma za to ima, jer su vodeću ekipu pobijedili, a na proljeće se i u ovoj kategoriji vraćaju mnogi ozlijeđeni igrači.

Predsjednik Škole nogometa „Rudar“ Tomislav Sabo ističe da škola ulaže znatna sredstva u djecu kako bi imali dobre, ako ne i idealne uvjete treniranja i nastupa na svim utakmicama. Nakon polusezone ne prestaje nogomet na „Rudaru“, već se djeca prebacuju u dvoranu gdje će trenirati i igrati na raznim turnirima svaki vikend.

Stručni stožer ŠN Rudar

“Škola zahvaljuje sponzorima koji podržavaju sam rad škole, a valja svakako istaknuti grad Mursko Središće i gradonačelnika Dražena Srpaka koji ima puno razumijevanja za male nogometaše i bez njihove pomoći škola ne bi mogli uopće funkcionirati. Zahvala i sponzorima Klesarstvo Novak, Caffe bar Piccaso, Sobočan, OPG Tropša, OPG Zobić, Hit fasade, Auto-TOP, PL-Leško, Tectum, Deban dizajn, Montaža Bićanić konstrukcije i mnoge druge, kao i zahvala roditeljima što pomažu kod organizacije turnira i sudjelovanja na prijevozu djece”.

Voditelj škole nogometa Mihael Božić ne krije zadovoljstvo s velikom brojkom djece koje polazi školu nogometa, ali i napominje da su pred njima veliki izazovi koji su stavili pred sebe, a koji već sada za rezultat imaju ponos ŠN Rudar-a, ponosnu djecu, ali i roditelje koji uživaju svakog vikenda u majstorijama malih nogometaša. Uskoro se planira turnir u dvorani Murskog Središća, a za kraj sezone  odlazak na turnir u Crikvenicu. Ovim putem poziva i sve nove članove da se priključe u školu nogometu – istaknuo je između ostalog Voditelj škole nogometa Mihael.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
609SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

Denis Bušnja ima novi klub

Ples na nitima

Teuta ima novu predstavu

Teuta

Zanimljiva izložba čak 31. autora