Useljenje u POS-ov stan u Prelogu za godinu i pol!?

potpisivanje ugovora prelog
Dragan Hristov, direktor APN i Ljubomir Kolarek, preloški gradonačelnik

Potpisivanjem ugovora o prijenosu Ugovora o prijenosu vlasništva zemljišta između Grada Preloga i Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama, novi je korak prema realizaciji izgradnje POS-ovih stanova u Gradu Prelogu.

Ugovor su danas u Prelogu potpisali direktor APN-a, Dragan Hristov i gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

– Radi se o investiciji vrijednoj oko 13 milijuna kuna i nadam se da će prvi stanari, mlade obitelji u svoje domove usletiti za godinu i pol dana, rekao je tom prilikom direktor Dragan Hristov.

Prema zakonu, cijena kvadrata takvih stanova kreće se od 1300-1350 eura no kako Grad daje zemljište i sudjeluje u financiranju komunalne infrastrukture, za krajnjeg kupca, kvadrat će stajati 1100 eura.

– Za sada imamo 16 kandidata za stanove veličine od 60-70 kvadrata, rekao pak je gradonačelnik Kolarek. Uz to, Grad će kupiti još 4 za svoje potrebe. Mogu reći da se zgrada radi na vrlo atraktivnoj lokaciji s pogledom na jezero rijeke Drave.

Potpisivanju ugovora prusustvovali su i ministar gospodarstva Darko Horvat, ministar graditeljstva Predrag Štromar te međimurski župan Matija Posavec. Prema riječima ministra Štromara, mladi ljudi i dalje mogu računati na potpore za kupnju svojih prvih nekretnina.

Cijeli projekt gradnje zgrade sada je u rukama Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama.

 

Ostavi komentar