Urbanovo se vratilo na velika vrata u Štrigovu!

Nakon dvije godine stanke danas je otvoren Festival pušipela – Urbanovo na novoj lokaciji, u novobnovljenom Domu kulture u Štrigovi. 

> Fotogalerija – Otvorenje Festivala pušipela – Urbanovo, petak 13. svibanj 2022. 

Cijenjeni ljubitelji vina, 21. festival Urbanovo rezultat je daljnjeg razvoja kulture pijenja vina. Taj događaj u potpunosti je posvećen vinu kao vrhunskom piću, značajan je za turizam i gastronomiju, posebice kulture stola, naglasio je David Štampar u prigodnom govoru na otvorenju Urbanova.

Festival je inače posvećen sorti pušipel koji je najveći potencijal međimurskog vinogorja, ali i sauvignonu koji se ovdje odlično udomaćio.

– Najveće zadovoljstvo čovjeka je u uživanju! Stoga što više uživajte u okusima i mirisima naših vina. Želim vam toplu dobrodošlicu na Urbanovo, rekao je na otvorenju Festivala pušipela Stanislav Rebernik.

Otvorenju Festivala pušipela nazočio je i međimurski župan Matija Posavec te državna tajnica u Ministarstvu turizma Sandra Herman kojoj je pripala čast službenog otvorenja Festivala pušipela.

Otvorenje ove vinske manifestacije bila je prigoda da se podjele priznanja za najbolje ocjenjena vina sa 6. Međunarodnog ocjenjivanja vina Štrigova 2022.

Od međimurskih vinara priznanja za šampion kvalitete dobili su Vinogradarstvo i podrumarstvo Branimira Jakopića iz Železne Gore za rajnski rizling izborne berbe prosušenih bobica iz 2019. godine, Vinarija Cmrečnjak iz Svetog Urbana za Pušipel Mađerka iz 2021. godine te Vinarija Štampar iz Svetog Urbana za pjenušac Urban white sorte pušipel.

Vinska kuća Hažić dobila je nagradu Franjo Lebar za najbolji Sauvignon iz 2021. Tim su vnagrađenim vinom svi dobitnici šampionskih odličja i nazdravili na otvorenju.

Sutra od 12 do 19 traje Festival Pušipela, a navečer u 20 sati očekuje vas Wine and Gastro Urban night show, koji će se odvijati ispred pub-a Potkova kod Termi Sveti Martin.

Cijelu fotogaleriju pogledajte OVDJE.

Foto: Zlatko Vrzan i Terca art

Ostavi komentar