27.2 C
Čakovec
Petak, 1 rujna, 2023

Upućen je zahtjev županu Posavcu za proglašenje prirodne nepogode u Štrigovi

Danas, 2. rujna, održana je sjednica Povjerenstva za procjenu štete od elementarnih nepogoda Općine Štrigova. 

Kao što smo već pisali, 30. kolovoza dio općine Štrigova zahvatilo je olujno nevrijeme praćeno obilnom kišom, jakim vjetrom i tučom.

Povjerenstvo kojim je predsjedao Mladen Novak utvrdilo je stanje na terenu  i pokrenulo postupak za proglašenje prirodne nepogode.

Obilaskom terena utvrđene su štete u rasponu od 40 do 80 posto na građevinama, opremi, višegodišnjim nasadima te na poljoprivrednoj proizvodnji-prirodu. Temeljen utvrđenih činjenica predložili su općinskom načelniku Stanislavu Reberniku da podnesu županu Matiju Posavcu zahtjev za proglašenje elementarne nepogode, olujno nevrijeme praćeno tučom.

S obzirom da je ispunjen uvjet iz članka 3. Zakona o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda za proglašenje prirodne nepogode, odnosno ako je vrijednost ukupne izravne štete najmanje 20 posto vrijednosti izvornih prihoda jedinice lokalne samoprave za prethodnu godinu 1.800.000 kuna, molim župana na proglašenje prirodne nepogode na čitavom području općine Štrigova, stoji u prijedlogu koji je načelnik Stanislav Rebernik uputio Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarne nepogode.

Kontaktirali smo i načelnika Svetog Martina na Muri Dražena Crnčeca koji nam je kazao da  je Povjerenstvo izašlo na teren i posjetilo najugroženije područje. Isto kao i Štrigova, poslali su Županijskom povjerenstvo za procjenu šteta zahtjev za proglašenje elementarne nepogode te očekuju odgovor Županije.

 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE