UPOZORENJE: U tijeku je velika promjena vremena, u D. Kraljevcu u dva navrata padala tuča

Ilustracija

I u Međimurje je stigla najavljena promjena vremena. Međutim, iako priželjkujemo malo osvježenje nakon strašnih vrućina koje su donijele temperaturu iznad 30 Celzijusa, ono što nije dobro je da naoblaka donosi grmljavinu i tuču.

Kako javlja naš suradnik Josip Šimunko u Donjem Kraljevcu je ove nedjelje predvečer nešto prije 20 sati u dva navrata padala tuča veličine graška. Nakon toga se nevrijeme smirilo i dalje je sipila kišica.

Međutim, prognostičari najavljuju mogućnost grmljavinskog nevremena i tuče i u narednim satima u našem kraju. Stoga svi oni koji imaju garaže bilo bi dobro da pospreme svoje limene ljubimce kako bi ih sačuvali od moguće štete. Svima druga naravno predstoji nada da će ih zaobiće neko jače nevrijeme i tučonosni oblaci.

Naravno, od ove velike promjene vremena strahuju i poljoprivrednici koji nemaju zaštićene vrtove i polja, kao i vinogradari.

Prema prognostičarima promjena vremena uz grmljavinu i pljuskove odvijati će se tijekom cijele noći na ponedjeljak, a nastaviti će se i tijekom dana.  Utorak će donijeti također oblake i kišu.

Temperatura će pasti na ugodnih 18 do 23 stupnja. Ova promjena neće dugo potrajati, jer se već u srijedu opet očekuje puno više sunca nego oblaka uz novi rast temperature koja će do vikenda opet porasti na više od 30 Celzijusa. Nove nestabilnosti se očekuju potrkaj subote i u nedjelju prijepodne.

Ostavi komentar