2.2 C
Čakovec
Subota, 25 studenoga, 2023

Upisi u vrtiće online, bez redova i čekanja

Međimurska županija šalje priopćenje za medije koje u nastavku u cijelosti objavljujemo. 

Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva održao je danas u Čakovcu promotivno javno događanje kako bi građane upoznao s novom uslugom e-Upisi. Riječ je o projektu informatizacije procesa i uspostave cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove.

Na portalu e-Građani dostupna je jedinstvena usluga e-Upisi u odgojno-obrazovne ustanove, a omogućuje brz i jednostavan upis u željenu odgojno-obrazovnu ustanovu u Republici Hrvatskoj, od vrtića, srednjih i osnovnih škola, učeničkih domova do fakulteta. Projekt se provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom – CARNET. 

Na promotivnom događanju, predstavnici Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva građanima su pojasnili važnost usluge i dosada ostvarene rezultate. „Elektronička usluga upisa građanima će omogućiti pokretanje jednog zahtjeva na jednom mjestu s bilo kojeg uređaja i njegovu potpunu obradu, neovisno o broju ustanova i poslovnih procesa koji su uključeni u rješavanje zahtjeva“, izjavio je voditelj projekta e-Upisi mr.sc. Igor Ljubi. Dodao je kako će korištenje usluge doprinijeti smanjenju administrativnog tereta i troškova za građane te povećanju učinkovitosti u radu javne uprave.

Digitalizacija i smanjenje naših troškova je naša budućnost. Upis učenika u srednje škole već se provodi elektroničkim putem od 2013. godine putem Nacionalnog informacijskog sustava u koje su uključene i srednje škole u Međimurskoj županiji. Provedbom elektroničkih upisa u srednje škole svih ovih godina omogućuje se da na jednostavan, transparentan i brz način učenici upišu željenu školu. Također, ovaj projekt omogućit će upis i u učeničke domove za narednu školsku godinu u što su se uključila i naša dva učenička doma. U ovaj projekt već su uključena dva međimurska vrtića Dječji vrtić „Cipelica“ i Dječji vrtić „Cvrčak“ koja su već provela e-upise u svojim predškolskim ustanovama.“, zaključio je župan Međimurske županije Matija Posavec. 

Nakon promotivnog događanja, predstavnici Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva posjetili su Dječji vrtić Cipelica koji je uključen u informatizirani sustav za prijavu i upis djece u vrtić putem usluge e-Upisi. 

Projekt „e-Upisi – Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove« je financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Projekt je ukupno vrijedan 40.002.019,64 kuna od čega je 85% sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda, dok 15% predstavlja nacionalno sufinanciranje.

Promotivni video:  e-Upisi – YouTube 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

29. Jazz fair donosi nešto žešći jazz

29. Jazz fair- petak

Vremenska prognoza: Za vikend nam stiže snijeg?

Prelog domaćin još jednog Gospodarskog foruma