Unatoč koroni u Murskom Središću vrlo aktivni s građevinskim radovima

šetnica uz rijeku Muru
Šetnica uz rijeku Muru

Grad Mursko Središće šalje priopćenje za medije koje u nastavku u cijelosti objavljujemo.

Unatoč situaciji s pandemijom korona virusa aktivnosti i radovi na području grada Mursko Središće nastavljaju se u istom intenzitetu.

Započet će radovi na rekonstrukciji zgrade nove Gradske uprave Mursko Središće, nastavljaju se radovi na izgradnji zida urni – obloga kamenom i fasadnom opekom, na rudarskoj etno kući ugradit će se nova vanjska drvena stolarija, izvodit će se radovi na sanaciji gabionskog zida na šetnici uz Muru, pokrenute su aktivnosti oko određivanja trase spajanja šetnice u Murskom Središću s eko-turističkom svetomartinskom stazom. Radovi na aglomeraciji izvode se prema planu radova, u ulici Slatine nastavit će se radovi na produžetku vodovodne mreže, plinske mreže, niskonaponske mreže, oborinske odvodnje, a do kraja godine će se ulica asfaltirati. Na nogometnom igralištu „Rudar“ izvesti će se radovi sanacije spuštenog stropa i postavljanje ventilacije te se planira nastavak izgradnje sljedeće faze radova. Grad Mursko Središće i komunalno poduzeće Murs-ekom d.o.o. kupit će jednu rashladnu komoru za tri pokojnika ili jednu rashladnu komoru za jednog pokojnika za groblje Peklenica – Križovec i jednu rashladnu komoru za dva pokojnika za groblje Mursko Središće kako bi se osigurao adekvatni postupak s pokojnicima čiji bi se sprovod morao održati  nedjeljom  ili blagdanom ili za vrijeme velikih vrućina.

U Peklenici će se nastaviti radovi na rekonstrukciji pila kod društvenog doma te su ugovoreni radovi za rekonstrukciju vodovodnog priključka za društveni dom. U društvenom domu u Križovcu izvesti će se rekonstrukcija elektroinstalacija te farbanje fasade. Provode se aktivnosti za dobivanje uporabne dozvole za društveni dom u Hlapičini. Također, odobrena su novčana sredstva u iznosu od 150 tisuća kuna od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za obnovu fasade i limarije na crkvi sv. Ane u Hlapičini. U društvenom domu u Štrukovcu izvesti će se radovi na rekonstrukciji rasvjete. U Majuru Štrukovec planira se napraviti priključenje objekta na niskonaponsku mrežu

Komunalno poduzeće Murs ekom provodi analizu trenutnog stanja uključenosti korisnika u sustav odvoza smeća za područje grada Mursko Središće i općine Sv. Martin na Muri, Selnicu i Vratišinec. U tijeku je podjela smeđih kanti za biorazgradivi komunalni otpad. Potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za Izgradnju i opremanje kompostane Mursko Središće vrijedan 5 milijuna kuna od čega EU sredstva iznose 2,4 milijuna kuna. Isto tako, završile su sve faze provjere projekta nabave dva komunalna vozila za odvojeno sakupljanje komunalnog otpada od strane Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Fonta za zaštitu okoliša i energetike te će se uskoro potpisati Ugovor o dodjeli novčanih sredstava.

 

 

Ostavi komentar