Umjetnička škola Miroslav Magdalenić započela s radom u CZK Rudar u Murskom Središću

Centar za kulturu Rudar
Centar za kulturu Rudar, ilustracija

Umjetnička škola Miroslav Magdalenić do sada je nastavu održavala u Osnovnoj školi Mursko Središće gdje su uvjeti bili iznimno dobri, međutim zbog uvođenja sustava Škole za život, škola je morala održavanje nastave i upotrebu učionica prilagoditi tehničkim i prostornim zahtjevima reforme.

Obzirom da je program Umjetničke škole iznimno kvalitetan i nastavu pohađa veliki broj učenika, Grad Mursko Središće prihvatio je suradnju sa školom, te su im ustupljene prostorije ua rad u prizemlju Centra za kulturu Rudar. Umjetnička škola ovih dana započela je sa radom u novim prostorijama u kojima ih je i posjetio gradonačelnik Dražen Srpak.

Centar za kulturu Rudar ključna je ustanova za razvoj kulturnih i društvenih djelatnosti. Funkcija centra za kulturu nije samo razvoj kulture i poticanje kreativnosti, već on svojim djelovanjem utječe i na život lokalne zajednice. Djelatnosti centra razvijaju se u skladu sa potrebama i zahtjevima neposrednog okruženja, te s naglaskom na promoviranju lokalnih kulturnih aktivnosti i na nacionalnoj i međunarodnoj suradnji.

 

Ostavi komentar