Umirovljenici Palovca posjetili znamenitosti Zagorja

U subotu, 6. travnja, Podružnica umirovljenika Palovec iskoristila je lijepo vrijeme za izlet u Krapinu i Zaprešić.

Za sam početak izleta posjetili su najpoznatije svjetsko nalazište neandertalskog čovjeka Muzej Krapinskih neandertalaca uz stručnu pratnju. Muzej krasi i bogata fosilna zbirka, a nalazište Hušnjakovo brdo zaštićeno je kao paleontološki spomenik prirode.

Podružnica umirovljenika Palovec
Foto: Predsjednica Nevenka Rojko

Put je izletnike dalje vodio u posjet Muzeju oldtimera Presečki u kojem je smješteno preko dvadeset automobila od 30-ih do 70-ih godina 20 st. i više od šezdeset motocikala.

Izlet se zatim nastavio u pravcu Zaprešića u kojem posjet započinju obilaskom kompleksa Novih dvora Jelačićevih, neogotičke kapelice sv. Josipa s grobnicom u kojoj je bio sahranjen ban Josip Jelačić i neogotičkog mauzoleja obitelji Jelačić.

Podružnica umirovljenika Palovec
Foto: Predsjednica Nevenka Rojko

Zatim su posjetili i barokni dvorac Lužnica koji se ubraja među najznačajnije primjere svoje vrste u kontinentalnoj Hrvatskoj I. kategorije. Dvorac je sagrađen 1791. godine i tijekom 200 godina bio je u vlasništvu grofovske obitelji Rauch, a danas se nalazi u vlasništvu Sestara milosrdnica. Dvorac su razgledali uz stručno vodstvo sestre, a sam obilazak bio je poput šlaga na torti – prekrasno uređene sobe od namještaja, stolnjaka, kalijevih peći, slika iz druge polovice 19.st… Imanje krasi i prekrasan perivoj, spomenik parkovne arhitekture, kojeg Sestre milosrdnice s puno ljubavi uređuju.

Nakon cjelodnevnog izleta ispunjenog smijehom i druženjem, zadovoljni i puni dojmova u kasnim poslijepodnevnim satima članovi Podružnice umirovljenika Palovec vratili su se svojim domovima.

Izvor: umirovljenici Palovec

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE