Umirovljenici i djeca proveli su ugodan dan na preloškoj Marini

Na Marini Prelog održano je Međugeneracijsko druženje u organizaciji Udruge umirovljenika Čakovec.

Druženje je organizirano u sklopu projekta koji provodi Udruga umirovljenika Čakovec dok je preloška Udruga partner na projektu, a najveći cilj druženja bio je približavanje života starijih osoba mlađim osobama školskog uzrasta te međusobno druženje, stoji u priopćenju preloških umirovljenika koje donosimo u nastavku.

Druženju su se uključila: dječica Osnovne škole Prelog, 3. i 4. razredi čije su razrednice Kosec Silvija i Podgorelec Branka, Klub nordijskog hodanja UUP, Gradski crveni križ Čakovec, Pjevački zbor UU Prelog uz pratnju tamburaške sekcije, Dom za odrasle Orehovica, Klub umirovljenika Orehovica i sportaši iz obje Udruge.

Sve prisutne pozdravila je na početku predsjednica UU Čakovec, ujedno i organizatorica eventa Franciska Četković, a zatim i predsjednik UU Prelog, Franjo Novak te iz Grada Preloga Jasminka Pervan, voditeljica odsjeka za društvene djelatnosti i obrazovanje.

Svi smo se zajedno međusobno družili u aktivnostima: pikada, viseće kuglane, kartanja, šahanja, nordijskog hodanja, igranja loptom i društvenim igrama, dok je zbor UU Prelog otpjevao nekoliko međimurskih pjesama kojima je podignuo čitavu atmosferu, a par iz Doma za odrasle nam čak malo i zaplesao twist.

S obzirom na vrućinu, razveselio nas je vjetrić koji nas je koliko toliko rashlađivao te omogućio da istu zajednički izdržimo,a razveselile su nas i zahvalnice koje smo dobili za sudjelovanje.

Zahvaljujemo UU Čakovec na organizaciji ovog prekrasnog međugeneracijskog druženja i što su za druženje odabrali upravo naš Prelog i Marinu.

Hvala također svima koji su se odazvali na druženje i bili dio ovog prekrasnog projekta koji provodi UU Čakovec pod nazivom “Borbom protiv nasilja nad starijim osobama”, a koji sufinancira Međimurska županija u sklopu projekata za razvoj civilnog društva u 2022.godini.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE