Ukrao auto, udario u prometni znak i pobjegao pješke!

U noći s petka na subotu (25./26. rujna 2020.) između 20:30 i 00:30 u Čakovcu, na parkiralištu u Ulici dr. Ivana Novaka, nepoznati počinitelj ukrao je osobni automobil (Suzuki Alto), čakovečkih registarskih oznaka, vlasništvo 35-godišnjaka, izvijestila je PU međimurska.  

Počinitelj je ušao u otključani automobil i pomoću originalnog ključa, kojeg je pronašao u pretincu suvozača, stavio automobil u pogon te se njime odvezao u pravcu rotora na raskrižju ulica Otokara Keršovanija, Dr. Ante Starčevića i Trga Eugena Kvaternika, gdje je potom prouzročio prometnu nesreću.

Uslijed neprilagođene brzine automobilom je sišao izvan kolnika na travnatu površinu u središtu kružnog toka prometa, gdje je u nastavku kretanja prednjim dijelom udario u prometnu opremu i prometni znak. Nakon nesreće počinitelj se pješke udaljio s mjesta događaja. 

Materijalna šteta prouzrokovana prometnom nesrećom procjenjuje se na više tisuća kuna. Automobil je nakon provedenog očevida vraćen vlasniku. 

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice ovog događaja i otkrio počinitelj.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ostavi komentar