Udruge MIS i MIK svečano obilježile 20. obljetnicu

Danas je u Tehnološko inovacijskom centru Međimurja s početkom u 17 sati održano svečano predstavljanje udruga “Mladi informacijski stručnjaci” (MIS) i Međimurski informatički klub (MIK) povodom 20. obljetnice djelovanja udruge MIS.

Današnjom prigodom prezentiran je rad navedenih dviju udruga, a nakon službenog dijela programa i prezentiranog videa o 20 godina djelovanja, sudionici su se družili uz domjenak i roštilj.

Na samom početku, rad udruga predstavili su predsjednici Dejan Drabić (Udruga MIS) i Viktor Lazar (Udruga MIK)

Udruge MIS i MIK broje 31 odraslog člana te 19 predavača i mentora, a u njihove programe uključeno je oko 200 djece i mladih. Također, u suradnji su s više od 20-ak partnera.

Istaknuli su se kao značajni promotori STE(A)M edukacije u Međimurju i šire, tjedno provodeći 18 tečajeva i radionica, kao i zimske i ljetne kampove te druge aktivnosti.

Posebno je naglašeno da je ove godine 24 mladih informatičara sudjelovalo na državnom prvenstvu, gdje su postigli zapažene rezultate i osvojili medalje.

Mnogo projekata je iza nas, uključujući dva velika europska projekta. Možemo se ponositi s odličnim rezultatima koje smo ostvarili. Svi svjedočimo tome da nekoć nismo mogli zamisliti tako veliki uspjeh udruge MIS, a i MIK. Također, velika prekretnica za nas bila je preseljenje u Tehnološko inovacijski centar Čakovec. Međimurska županija dala nam je motor za naš napredak i kvalitetu, istaknuo je predsjednik udruge MIS Dejan Drabić.

Neki od tečajeva koje provedu su: Mini robotika, mali robotičari, tvornica izuma, razmišljaj računalno, matematika plus, Youtik, kemijam!, dodatna doza fizike itd. Naglašeno je i da se izlazi iz okvira informatike i obuhvaća cijelo STEM područje.

Na kaju su podijeljene pohvalnice i zahvalnice istaknutim članovima udruga.

Svečano predstavljanje i druženje uz domjenak bila je prilika za prisutne da se bolje upoznaju s postignućima i planovima ovih dviju udruga, koje nastavljaju aktivno doprinositi razvoju informatičke kulture i obrazovanja mladih u Međumurju ali i u regiji.

Galeriju pogledajte ovdje (MIS I MIK)

Foto: Mario Golenko

MIS I MIK obljetnica

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE