6.1 C
Čakovec
Nedjelja, 21 travnja, 2024

Udruge informatičara druženjem zaokružile uspješnu godinu

U prostoru Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje (TICM) partnerske udruge MIS i MIK održale su svoje redovne skupštine.

Prihvaćanjem dnevnog reda, predsjednici udruga MIS (Dejan Drabić) i udruge MIK (Viktor Lazar) prisutnima su predstavili izvješća vezana uz proteklu kalendarsku godinu. U ime Nadzornog odbora udruge MIS obratio se s pozitivnim mišljenjem Miljenko Blažeka (MIS), a kod udruge MIK izvještaj je podnio Marin Drabić. Pojedinačnim glasanjem, sva su izvješća izglasana jednoglasno. Kod udruge MIS, a uslijed okolnosti promjene mjesta stanovanja dosadašnje tajnice udruge MIS i zamolbe za promjenom, članovi Skupštine su pristupili izboru nove osobe. Za novu tajnicu udruge izabrana je jednoglasno Aleksandra Vuković Marinović.

U ime Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta organizacije i informatike (FOI) Varaždin, obratio se s nekoliko riječi prof. dr. sc. Dragutin Kermek, prodekan za studijske program i redovitog profesor. 

-Udruge MIS i MIK svojim djelovanjem daju poseban doprinos u omogućavanju i unapređenju obrazovanja djece i mladih, razvijanju i promicanju tehničke kulture, osobito računalne djelatnosti, prirodnih znanosti i istraživanja, općenito u stvaranju društva znanja. Posebno sam iznenađen raznovrsnošću STE(A)M sadržaja koji su udruge implementirale u svoj rad te tako izravno doprinose tehnološkom napretku društva i imaju značajan utjecaj na tržištu rada.

Svojim zalaganjem kod djece i mladih razvijate vještine koje su im neophodne da se svakodnevno uspješno suočavaju s kompleksnim situacijama i iznalaze kreativna rješenja za probleme s kojima se susreću. Ove vještine primjenjive su u gotovo svim sferama te uvelike pridonose budućim obrazovnim i profesionalnim uspjesima. U ime fakulteta čestitam vam na vrhunskim uspjesima te vam želim nastavak uspješnog rada i suradnje, rekao je prodekan.

Predstavljanje rada udruga unatrag godine dana

Nakon službenog dijela, za širi dio članstva, uključujući roditelje polaznika, djecu, uzvanike i goste, predstavljen je rad udruga unatrag godine dana.  U ime udruga, predsjednici su se zahvalili Međimurskoj županiji i Gradu Čakovcu na svesrdnoj podršci te prenijeli riječi isprike njihovih predstavnika zbog nemogućnosti dolaska. Župan Međimurske županije Matija Posavec i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini javili su se s porukom podrške u kojoj su istaknuli potporu daljnjem radu i suradnji.

Tijekom protekle godine, Centar izvrsnosti informatike i STEM centar Međimurske županije postali su pravi izvor znanja i inspiracije za mlade talente iz regije. Održane su razne radionice na kojima su sudionici imali priliku izgraditi svoje vještine programiranja, upoznati se s najnovijim tehnologijama i razviti kreativnost.

Uz to, održani su i edukativni kampovi u kojima su sudionici imali priliku dublje se upustiti u područja poput robotike, razvoja računalnih igara, 3D modeliranja, matematike, fizike, kemije, modelarstva, IoT-a, inženjerstva i mnogih drugih znanstvenih disciplina.

Izvor: Udruge MIS i MIK

 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE