-6.7 C
Čakovec
Utorak, 7 veljače, 2023

Udruga za sindrom Down ove godine izdaje kalendar s hrvatskim povijesnim postrojbama

U četvrtak, 1. prosinca u zgradi Scheier u Čakovcu bit će predstavljen kalendar “Čuvari malih zvijezda” , koji izdaje Udruga za sindrom Down Međimurske županije.

Ove godine stranice kalendara krase povijesne postrojbe Republike Hrvatske i naše male zvijezde, djeca sa sindromom Down. Svojom raskošnom opremom, starinskim oružjem, simbolima i dostojanstvenom ljepotom oduševili su našu djecu, a neki od tih čarobnih trenutaka zabilježeni su na kalendaru.

U našu čarobnu priču uključile su se sljedeće postrojbe: 10. satnija Ivanić, Gradska straža Bakar, Karlovačka građanska garda, Kostelska pištola-Keglevićeva straža Kostel, Kravat pukovnija Zagreb, Križevačka djevojačka straža, Povijesna postrojba Alapić iz Zagreba, Svetonedeljska garda Petra II. Erdödya, Turopoljski banderij, Varaždinska građanska garda, te Zrinska garda Čakovec.

Udruga za sindrom Down Međimurske županije osnovana je u ožujku 2004. godine s osnovnim ciljem okupljanja osoba sa sindromom Down u Međimurskoj županiji, njihovih roditelja, ali i svih drugih osoba koje mogu i žele pridonijeti radu Udruge. Posljednjih godina okupljamo i osobe sa sindromom Down iz Varaždinske županije i Koprivničko-križevačke županije, tako da Udruga danas broji oko 70-tak članova od čega je 40-tak osoba sa sindromom Down.

Temeljni cilj Udruge je pružanje sveobuhvatne pomoći i podrške osobama sa sindromom Down i njihovim obiteljima, senzibilizacija društvene zajednice prema takvim osobama te njihovo puno uključivanje u sve segmente života zajednice. Naša vizija je stvoriti okruženje u kojem će osobe sa sindromom Down imati jednaka prava i položaj kao i svi drugi ljudi, odnosno omogućavanje ravnopravnog ostvarivanja njihovih osnovnih ljudskih prava.

Izvor: udruga za sindrom Down Međimurske županije

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

0FanoviLajkaj
3,699SljedbeniciSlijedi
14,700PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE