Udruga pčelara Agacija poziva na dostavu uzoraka za 15. županijsko ocjenjivanje meda

ocjenjivanje meda.jpge
Ocjenjivanje meda

Pčelari udruge Agacije sudjelovali su na Državnom ocjenjivanju medova i osvojili su 1 zlatnu, 1 srebrnu i jednu brončanu žlicu. Mogu se pohvaliti i Najbolje ocjenjenim suvenirom te 4. mjestom za pakovinu ugostiteljskog meda.

Izvrstan je to rezultat u trenutku kada su međimurski pčelari ostali bez paše bagrema, a paše medljikovca nemamo u Međimurju, ističu u Udruzi. A predstoji i ovogodišnje ocjenjivanje meda.

Prikupljanje uzoraka ta 15. Međimursko ocjenjivanje meda

Iz udruge pozivaju zainteresirane pčelari na dostavu uzoraka za 15. Međimursko ocjenjivanje meda. Pčelari mogu predati uzorke meda 14.10.2021 (četvrtak) u vremenu od 18 do 20 sati i 16.10.2021 (subota) u vremenu od 8 do10 sati, u prostorijama udruge.

Uzorak se sastoji od dvije neoznačene flašice težine 0,5 kg i jedne flašice od 1 kg sa naljepnicom i zaštitnom trakom. Ocjenjivanje je besplatno članovima udruge za prvi uzorak, a za drugi (i svaki sljedeći) cijena je 200 kn, kao i pčelarima koji nisu članovi udruge.

Svaki pčelar će prilikom predaje uzoraka popuniti izjavu kojom garantira da je med vlastite proizvodnje, da se pri radu pridržava smjernica ‘Dobre pčelarske prakse’, te da se slaže s javnom objavom rezultata.

Analiza meda i senzoričko ocjenjivanje će se vršiti na Agronomskom Fakultetu u Zagrebu.

Datum i mjesto podjele priznanja odredit će se naknadno.

U slučaju nejasnoća kontaktirati na tel. 098/803-333 u večernjim satima.

Izvor: Udruga Agacija

Ostavi komentar