Udruga Biovrt izdala je novu brošuru i video „Podržimo lokalni, sezonski i organski uzgoj hrane”

Udruga Biovrt objavila je krajem prosinca 2023. novu edukativnu brošuru „Podržimo lokalni, sezonski i organski uzgoj hrane” i istoimeni video. Autorica brošure i videa je Silvija Kolar-Fodor.

Znate li da hrana nije samo hrana, i da svakodnevnim izborima hrane koju jedemo možemo itekako utjecati i na naše zdravlje i na lokalnu zajednicu i na cijeli planet? Naš odabir što ćemo jesti ima i dalekosežne posljedice na ono što se događa s cijelim planetom.
Svaki dan svojim izborima svi mi itekako utječemo na ovaj svijet, čak i “malim” izborima poput hrane koju jedemo. Dajte svoj glas za bolji svijet – birajte lokalnu, sezonsku i organsku hranu.

Brošuru smo darovali na našim profilima na društvenim mrežama uz poklon sjeme, a dijelit ćemo ju i tijekom 2024. godine na poklon svim članovima udruge Biovrt te na javnim događajima koje ćemo organizirati za javnost. Uskoro pripremamo proljetna predavanja diljem Hrvatske te razmjene sjemenja, pa ćemo to biti prilika da dođete do ove edukativne brošure.

Saznajte zašto je to bitno u ovom videu uz prizore iz imanja Biovrt Silvije Kolar-Fodor.

Video pogledajte na ovoj poveznici:

Ovaj video napravljen je u sklopu istoimenog projekta – „Podržimo lokalni, sezonski i organski uzgoj hrane” koji traje od 01.09. do 31.12.2023., a provodi ga udruga Biovrt – u skladu s prirodom. Projekt financiraju Ministarstvo poljoprivrede i udruga Biovrt.

U sklopu ovog projekta educiramo i potičemo građane/potrošače na konzumiranje lokalne, sezonske i organske hrane, ali i na uzgoj vlastite hrane – bilo na balkonima, terasama ili kupovinom vlastitog zemljišta. Time doprinosimo jačanju hrvatskog sela kao ključne kategorije gospodarskog rasta i razvoja ruralnog prostora. Kampanju s edukativnim objavama proveli smo na FB stranici udruge Biovrt te na www.biovrt.com.

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom inspirira i educira o životu u skladu s prirodom.

Stvaramo zajednicu koja održava biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanja prirode za buduće generacije.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE