13.9 C
Čakovec
Subota, 2 rujna, 2023

Učvršćuje se suradnja Međimurskog veleučilišta i SŠ Arboretum Opeka

Učenici Srednje škole „Arboretum Opeka” Marčan imat će priliku steći vrijedna iskustva za budućnost učeći od najboljih mentora i studenata MEV-a.

Dekan Međimurskog veleučilišta u Čakovcu doc.dr.sc. Igor Klopotan sudjelovao je u četvrtak na uvodnoj konferenciji projekta Uspostave Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi Arboretum Opeka. O čemu je točno riječ donosimo u priopćenju kojeg su nam poslali iz Veleučilišta. 

Naime, Međimursko veleučilište poznato je po dobroj suradnji sa srednjim školama s područja Međimurske, ali i Varaždinske županije, a jedna od njih upravo je Srednja škola “Arboretum Opeka” Marčan.

Tako je uz brojne uvažene goste od predstavnika jedinica lokalne i regionalne samouprave i ljudi iz svijeta visokog obrazovanja kao predstavnik Međimurskog veleučilišta dekan Klopotan istaknuo je važnost suradnje s Arboretumom Opeka.

Naime, kako je Međimursko veleučilište sa svojim laboratorijima vrlo kompatibilno s Arboretumom Opeka studenti MEV-a bavit će se biokemijom i zaštitom okoliša, dok će srednjoškolci ispitivati kvalitetu i prisutnost pesticida u hrani.

-Ovom suradnjom ne samo da razmjenjujemo učenike i studente već buduće stručnjake u tom području. Uz to, razvijamo dobre istraživačke metode i potičemo mobilnost. Nadam se da će nam se po završetku srednjoškolskog obrazovanja učenici pridružiti na MEV-u i dalje nastaviti produbljivati svoje znanje te kasnije konkurirati za zanimanja budućnosti, a to nam je glavni cilj – rekao je dekan Klopotan.

Inače, MEV se sa svojim laboratorijima u Centru održivog razvoja pokazao kao idealan partner, a na ovaj način iskoristit će se njegov puni potencijal koji sve više primjećuju brojne velike kompanije koje provode ozbiljne projekte stoga je i jedan od budućih ciljeva upravo osnaživanje ljudskog kapaciteta.

Budući Regionalni centar kompetentnosti u poljoprivredi pokrivat će tri regije, Varaždinsku, Međimursku i Koprivničko-križevačku županiju.

Izvor: MEV

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE