0 C
Čakovec
Nedjelja, 26 studenoga, 2023

Učenici Tehničke škole Čakovec s Državnog natjecanja učenika strukovnih škola vraćaju se s medaljama

U Zagrebu je danas završeno Državno natjecanje učenika strukovnih škola iz Hrvatske. Na njemu su se u 3 discipline natjecala 4 učenika iz Tehničke škole Čakovec, u pratnji svojih troje nastavnika-mentora.

Svi se s natjecanja vraćaju i s medaljama.

Natjecali su se u 3 discipline iz strojarstva, mehatronike i računalstva.

U disciplini Robotike David Herman 4MT i David Blažeka 2RT osvojili su prvo mjesto u državi u konkurenciji 12 učenika/6 timova. Mentor im je prof. Marko Markulija

U disciplini Izrade programskih rješenja prvo mjesto u državi u konkurenciji od 8 učenika osvojio je učenik Marko Borković 4RT. Mentor mu je prof. Krešimir Kočiš

U disciplini Strojarske tehnike drugo mjesto u državi u konkurenciji 12 učenika osvojio je učenik Filip Komar 4ST. Mentor mu je prof. Marijan Horvat.

– Postigli su vrhunski rezultat, oduševili su sve nas iz Tehničke škole, istaknuo je Dražen Blažeka, ravnatelj škole.  Dodao je:- Postignutim rezultatima Tehničku školu Čakovec su svrstali na sam vrh svih srednjih škola na Državnom natjecanju, jer koliko imam informacije ni jedna škola se ne može ni približno pohvaliti tako velikom broju osvojenih prvih mjesta s obzirom na broj disciplina i sudionika na natjecanju.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE