21.7 C
Čakovec
Subota, 3 lipnja, 2023

Učenici OŠ Sveti Martin rade na projektu Plodovima iz prirode do zdravlja i štednje

Učenici 2. i 4. razreda OŠ Sveti Martin na Muri sa svojim razrednicama Majom Goričanec i Ksenijom Perčić pripremaju se za Županijsku smotru Projekt građanin radeći na projektu koji su nazvali „Plodovima iz prirode do zdravlja i štednje“.

Cilj tog projekta je upoznati zajednicu s alternativnim načinima liječenja koji se mogu pronaći u prirodi, smanjiti korištenje antibiotika, uštedjeti u kućnom proračunu proizvodnjom vlastitih proizvoda od biljaka ubranih u svom okolišu.

Projektom žele utjecati na zdravlje učenika kao i njihovih bližnjih, razvijati poduzetničke ideje, upravljati emocijama i ponašanjem, uočiti pozitivne i negativne utjecaje čovjeka na okoliš i prirodu, sudjelovati u aktivnostima škole na zaštiti okoliša te sudjelovati u unapređenju života i rada škole i zajednice.

Dolaskom u školu primijetili su učestalo pojavljivanje zaraznih bolesti što rezultira čestim korištenjem antibiotika i povećanim financijskim izdacima za lijekove kupljene u ljekarni. Istražili su bilje koje raste u njihovom školskom vrtu i uz rijeku Muru, koja su njihova ljekovita svojstva te načine kako se mogu koristiti.

Predstavnice 2. razreda Eda Baumgartner i Dorotea Babić te predstavnici 4. razreda Hana Mezga Hrženjak i Borna Colar projekt su predstavili ravnateljici OŠ Sveti Martin na Muri, Petri Novinščak, a nakon toga i načelniku Općine Sveti Martin na Muri, Martinu Srši te ih zamolili da ih podrže u njihovim aktivnostima.

I načelnik i ravnateljica složili su se da se radi o zanimljivoj temi te pozdravljaju rad na osvješćivanju zajednice o važnosti života u skladu s prirodom.

Izvor: ik

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,596FanoviLajkaj
612SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE