10.6 C
Čakovec
Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Učenici OŠ Ivana Gorana Kovačića na Erasmusu u Portugalu i Italiji

U travnju i svibnju učenici Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu sudjelovali su u čak dvije mobilnosti u sklopu Erasmus+ projekta „Kreativno učenje, poduzetništvo i tehnologija na usluzi onima kojima je najpotrebnije“ u kojem je koordinator projekta škola iz Španjolske, a partneri škole iz Italije, Grčke, Poljske, Portugala i Hrvatske. Projekt je započeo u rujnu 2020., a trajat će do rujna 2023. godine. 

Od 3. do 8. travnja 5 učenika 7. i 8. razreda Kaja, Grgur, Hana, Antonija i Karlo i učiteljice Marijana Belko i Ivana Varga posjetili su gradić Seixal kraj Lisabona u Portugalu. Tjedan su proveli na mnogim aktivnostima i radionicama.

Upoznali su se sa školovanjem u Portugalu, sudjelovali u radionici i prezentacijama didaktičkih igara koje su učenici sami osmislili i zaigrali igre. Također su naučili kako se izrađuju tradicionalne portugalske pločice „azulejos“ i na bubnjevima zasvirali tradicionalne portugalske pjesme. Posjetili su dvorac u Arabidi gdje su svoju kreativnost izrazili crtanjem i gradić Setubal s prekrasnim pješčanim plažama.

Jedan dan proveli su u Lisabonu, razgledali najvažnije znamenitosti grada, a poslijepodne proveli u Muzeju suvremene umjetnosti, arhitekture i tehnologije. Učenici su bili smješteni u obiteljima te su na taj način još bolje mogli upoznati kulturu, običaje i hranu zemlje domaćina. 

Od 1. do 5. svibnja, učenice 6. i 8. razreda Antonija, Elena, Zita, Leona i Antonija i učiteljice Ružica Šikić i Ivana Varga provele su u gradu Ostia, predgrađu Rima. Učenice su također sudjelovale u radionicama izrade didaktičkih igara, pokazale svoje kreativnost riječima i geometrijskim likovima.

Posjetile su arheološko nalazište Ostia Antica, drugo najvažnije arheološko nalazište u Italiji nakon Pompeja, brodom plovile na ušće rijeke Tiber, upoznale grad Ostiu u kojem su bile smještene i naravno, glavni grad Italije Rim.

Kućama su se vratile pune pozitivnih dojmova i iskustava te s novim prijateljstvima.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE