U zgradu bivšeg Betex-a na čakovečkom jugu ulaze Spar, Bipa i FavBet

otvorenje-metss03-696x464
Zgrada bivšeg Betex-a atraktivna je lokacija

Stanovništvo, odnosno roditelji na čakovečkom jugu su na nogama. Do njih su, naime doprle informacije, kako se na kat zgrade bivšeg Betex-a useljava kockarnica, kojom u najmanju ruku nisu oduševljeni, budući da se u neposrednoj blizini nalazi osnovna škola. Ovih dana čak su organizirali potpisivanje peticije, a obratili su se i nama. 

Uz brigu za djecu, treba reći da su i sada u kvartu čak četiri kladionice u krugu 100 m, tako da je zapravo u ovom slučaju, puno veći problem o kojem se samo “šapće”, bojazan za sigurnost. Naime, dolaskom kockarnice u kvart povećava se mogućnost dolaska problematičnih pripadnika nacionalne manjine i to donosi zabrinutost.

Tragom svega ovoga, krenuli smo saznati što pouzdanije informacije, što se zapravo događa. Tim više što se još u javnosti ne zna točna sudbina zgrade, budući da je bivša tvrtka vlasnik iste Betex otišla u stečaj. 

Prema dostupnim informacija cijeli kompleks koji se vodi pod imenom Trgovački centar Jug u vlasništvu je Zatvorenog alternativnog investicijskog fonda. Centar ima i svog voditelja koji upravlja ovim poslovnim prostorima. Kako doznajemo od njih, zgradu ex-Beteksa očekuje potpunu transformaciju.

 – Za sada mogu samo potvrditi da zgrada ide u potpunu obnovu i to od krova do poda uključujući i instalacije, stolariiju pa sve do ugrađivanje pokretnih stepenica na dalje, istakli su u varaždinskom predstavništvu iznajmljivača ove zgrade.

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Međimurskih novina koje od petka, 13. prosinca, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja.

Ostavi komentar