U vinskoj kući Hažić prvi gorički trail i postavljanje klopoteca

Valentina i Tatjana Hažić

Vinska kuća Hažić još jednu vinogradarsku godinu privode kraju te žele da im se pridružite na njihovom OPG-u u Jurovčaku.

Već 6. godinu zaredom, na tradicionalnom “obredu “puštanja klopoteca u pogon za vas su pripremili zanimljiv glazbeni program, fina vina Vinske kuće i slatke delicije. Klopotec po međimurskoj tradiciji označava službeni početak dozrijevanja grožđa, kada bobice postaju mekane i slatke.

U petak, 24. kolovoza, okupljanje počinje u 16:00. Domaćini organiziraju zabavni, humanitarni kratki trail po goricama, brdske nježne dužine 300 metara. Rastrčavanje može i prije, a start utrke bude u 18 h.

– Trčimo i zabavljamo se za pesonje u azilu, skupljamo novce, dekice, hranu ili što god možete ponijet sa sobom. Pripremit ćemo vege keksice i sljubiti ih s vinom ili možda u sportskom duhu s našim prirodnim sokovima. Za najbržu trojku nagrade osigurava Vinska kuća Hažić- poručili su iz Vinske kuće Hažić.

PRIJAVITE NAM SE NA MAIL: [email protected] ili kontaktirajte na 099 219 9411

U subotu, 25.8 kolovoza, druženje traje već od 12:00 do 21:00. Tog dana u vinskoj kući pridružit će im se članovi KOL-a: obitelj Zadravec sa svojim specijalitetima; kozjim sirom,. Davor Novak tj. HOLERA d.o.o., s proizvodima od buče (tikve), Trupković sa svojom velikom obitelji i pčelinjim proizvodima i OPG Dolenčić sa svojim prefinim malinama i proizvodima od malina. Oni će predstaviti i izložiti svoje proizvode.

Program se nastavlja s glazbenim programom u jazz & blues stilu i domaćim maminim delicijama. U 18:00 klopotec započinje sa svojim klopotanjem za što će se pobrinuti tata Radenko, glava kuće.

Klopotec izletište Hažić

Ostavi komentar