U Strahonincu održana preventivna akcija Zajedno do veće sigurnosti!

U četvrtak, 7. ožujka od 11 do 13 sati u Strahonincu, u Čakovečkoj ulici, kod Osnovne škole Strahoninec i u Ulici Josipa Horvata Zdelara, kod dječjeg vrtića „Tikvica“ policijski službenici Policijske postaje Čakovec Tomislav Mesarić i Danijela Hamer proveli su preventivnu akciju „Zajedno“ i „Zajedno do veće sigurnosti“. Građani su upoznati sa preventivnim aktivnostima koje provodi Policijska uprava međimurska s ciljem podizanja sigurnosti građana i zaštite njihove imovine. Kroz kontakte građani su pozvani na poduzimanje mjera samozaštite imovine i načine na koje ih mogu poduzeti.

Također je roditeljima, djedovima i bakama koji dolaze po djecu u školu skrenuta pozornost na poštivanje prometnih pravila, kretanje pješaka i biciklista, odnosno da koriste auto sjedalicu kod prijevoza djece, kao i korištenje sigurnosnog pojasa na prednjem i  zadnjem sjedalu osobnih automobila.

Vezano na preventivnu akciju „Zajedno“ građani su upoznati sa karakteristikama kažnjivih ponašanja, odnosno da lakše mogu prepoznati trgovanje ljudima, te su upućeni gdje i kome da se obrate ukoliko imaju saznanja o takvim događajima.

Tijekom provođenja akcije podijeljeni su letci „Zajedno do veće sigurnosti“, „Zajedno“ i „Djeca u prometu kao pješaci i putnici“.

Izvor: Policijska uprava međimurska

Ostavi komentar