U Sloveniju u šoping samo uz negativan korona test

Iz Slovenije dolaze vijesti da bi ovaj vikend moglo biti gužvi na graničnim prijelazima s našom zemljom.

Naime, slovenska vlada je Hrvatsku, Francusku i Češku sa ‘zelenog’ stavila na  ‘žuti popis’ zemalja koje više nisu epidemiološki sigurne.

Što to točno znači za građane Hrvatske?

Od ove subote 4. srpnja u Sloveniju mogu ući samo uz predočenje negativnog testa na koronavirus ne starijeg od 36 sati i to onaj koji je obavljen u zemlji EU ili schengenskog sporazuma ili ako kroz Sloveniju tranzitiraju u roku od 12 sati. Bez testa mogu granicu prolazit i svi prekogranični radnici, kao i vlasnici nekretnina u susjednoj zemlji, odnosno oni koji imaju uplaćeni turistički aranžman.

Svi ostali moraju po dolasku u Sloveniju 14 dana u karantenu. Na slovenskin graničnim prijelazima iz pravca Međimurja nema  mogućnosti, tako da će svi putnici koji su u takvom statusu moraju na neki drugi prijelaz.

Uglavnom, svi Međimurci koji primjerice vole ići u šoping u Lendavu to opet ne mogu, ako nemaju aktualan negativan Covid test.

S druge strane svi oni koji pak putuju prema Austriji ili nekoj drugoj zemlji to mogu i dalje bez testa, ali moraju Sloveniju napustit u roku 12 sati. 

Ostavi komentar