U Scheierici saznajte kako članovi LUČ-a doživljavaju svoje Međimurje

Toni Fažon
Toni Fažon, predsjednik LUČ-a

Članovi Likovnog udruženja Čakovec ovog petka u Scheierici predstavljaju svoje viđenje zemlje “Med dvema vodami”. Predsjednik LUČ-a Toni Fažon najavio je postav izložbe koji progovara o zavičajnom motivu:.

– Autori LUČ-a na svoj osebujan, jedinstven i umjetnički način prikazuju osjećaje prema Međimurju i doživljaje samog Međimurja. Biti će izložene slike modernog izričaja, slike klasičnog pejzaža te fotografija. Izložba uključuje ukupno 25 slika, a predstavlja se 24 autora. Dino Branilović predstavlja se sa dvije slike. Svi članovi su poslali dva rada, pa je likovni savjet udruženja odabrao radove koji će biti izloženi.

Otvorenje izložbe je ovog petka, 28. rujna u 19 sati, a radovi će se moći razgledati do 12. listopada. Članove LUČ-a početkom 2019. očekuje također još jedno predstavljanje čakovečkoj publici i to na 12. bijenalnoj izložbi u Centru za kulturu.

Velik interes djece za crtanje

Fažon se također osvrnuo i na rad Arteljea, sekcije Likovnog udruženja Čakovec koja se bavi edukativnim radionicama za djecu i odrasle. Nova školska godina započele je velikim interesom djece:

– Tko bi rekao da djeca u Međimurju toliko žele slikati? Imamo dvije grupe odraslih, grupu od 20 godina nadalje i jedna grupa tinejdžera koji se pripremaju za faks i slično. Ostalih deset grupa okupljaju djecu različite dobi. Grupe su posložene po godištima, a ovog petka imamo oformljenu i novu grupu. Veselim se tome, a posebice što smo počeli raditi u prostoru Starog hrasta, gdje ćemo moći imati prostoriju za rad na štafelajima.

 

foto: rr

 

Ostavi komentar